Κυριακή, 21 Απρ.
14oC Αθήνα

Γιώργος Κατρούγκαλος: Το παρασκήνιο της αποπομπής του – Το τηλεφώνημα Τσίπρα

Γιώργος Κατρούγκαλος: Το παρασκήνιο της αποπομπής του – Το τηλεφώνημα Τσίπρα

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος βρέθηκε εκτός εκλογικής μάχης με απόφαση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα καθώς ο μέχρι πρότινος υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο τομέα του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις και αυτές δεν κρίθηκαν επαρκείς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίς το πρωί στελέχη της Κουμουνδούρου επικοινώνησαν με τον Γιώργο Κατρούγκαλο προκειμένου να μάθουν τι είχε πει το προηγούμενο βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή για το θέμα της επαναφοράς του συντελεστή ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του ετήσιου εισοδήματος.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι ο πρώην υπουργός αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι εξέφρασε την προσωπική του άποψη. Εμφανίστηκε μάλιστα ιδιαίτερα εκνευρισμένος λέγοντας στους συνομιλητές του ότι ως μέλος του κόμματος έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει και την προσωπική του άποψη. 

Η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είχε κανονίσει μία διαδικτυακή συνέντευξη ενημερώθηκε για το θέμα και κάλεσε τους συνεργάτες του για σύσκεψη νωρίς το μεσημέρι. Αμέσως έπεσε η ιδέα της διαγραφής του Γιώργου Κατρούγκαλου  αν και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε πρώτα να μιλήσει μαζί του. 

Διαδικαστικά ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει καθώς ο πρώην υπουργός βρισκόταν στα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία ήταν τυπωμένα. Άρα θα έπρεπε να βρεθεί μία άλλη λύση η οποία θα έδινε διέξοδο στο κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο βρισκόταν στην περιδίνηση της δήλωσης Κατρούγκαλου. 

Το τηλεφώνημα Τσίπρα

Γύρω στο μεσημέρι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε στο τηλέφωνο με τον πρώην υπουργό και του ζήτησε εξηγήσεις γι’ αυτή τη δήλωση. Οι εξηγήσεις που έδωσε δεν ήταν ικανοποιητικές και έτσι ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε να θέσει ο ίδιος εκτός εκλογικής μάχης τον εαυτό του.

Οι ίδιες πηγές επιμένουν μάλιστα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούσε επιμόνως το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εάν έχει καταλάβει το πρόβλημα που δημιούργησε  στο κόμμα του δύο μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. 

Οι δηλώσεις Κατρούγκαλου όπως ήταν φυσικό εξόργισαν το σύνολο των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς δύο μέρες πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε να απολογείται για τα αυτονόητα. 

Γιατί το έκανε αυτό ο Κατρούγκαλος 

Κάποιοι υποστηρίζουν  ότι ο Γιώργος  Κατρούγκαλος έκανε λάθος στην απάντηση που έδωσε καθώς ήθελε να υποστηρίξει τον δικό του νόμο.

Άλλοι λένε ότι ο πρώην υπουργός  ήταν εκνευρισμένος καθώς στον Βόρειο τομέα είχε να αντιμετωπίσει τρεις νέες υποψηφιότητες τον Πάνο Σκουρλέτη, την Αθηνά Λινού και τον Μάριο Αθανασίου.

Επίσης υποστηρίζουν ότι ο πρώην υπουργός εμφανιζόταν ενοχλημένος και από το γεγονός ότι  τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έφερναν αποστάσεις από τον νόμο Κατρούγκαλου λέγοντας μάλιστα ότι θα τον καταργήσουν επανορθώνοντας για ότι έγινε στο παρελθόν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις