Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Τα 4 σημεία που «ποντάρει» η Κουμουνδούρου πριν τις κάλπες

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Τα 4 σημεία που «ποντάρει» η Κουμουνδούρου πριν τις κάλπες
Φωτογραφία Intime

Με συνοδεία τους ήχους του γνωστού τραγουδιού που έχει συνδεθεί με την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, «εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα», έκλεισε την ομιλία του χθες (14.5.2023) στον Αγρίνιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «εφτά και μία μείνανε, πάμε για τη μεγάλη νίκη, για να σηκωθεί και πάλι ο ήλιος πάνω από την Ελλάδα, για την μεγάλη αλλαγή».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε μάλιστα για μία ακόμη φορά ότι τα συνθήματα ανήκουν στην Ιστορία και τα επαναφέρει η ίδια η ζωή. Επικαλέστηκε άλλωστε και ονομαστικά τον Ανδρέα Παπανδρέου, τονίζοντας ότι εκείνος έκανε μονομέτωπο αγώνα κατά της Δεξιάς και όχι διμέτωπο απέναντι στις προοδευτικές δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή και με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ευθεία για τις εκλογές συσπειρώνει πάντα τον κόσμο του στην Κουμουνδούρου, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται αισιόδοξα ότι οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα διαψευστούν.

Το αφήγημα των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης πηγαίνοντας προς τις κάλπες θα στηριχτεί σε 4 σημεία.

Στην υπόθεση των υποκλοπών, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επενδύσει πολιτικά. Μετά την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο debate ότι πρόκειται για σκάνδαλο, στην Κουμουνδούρου θεωρούν πλέον ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση κινήθηκε εξωθεσμικά προκειμένου να κρατά δέσμιους τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του χθες το Αγρίνιο επισήμανε ακόμα ότι «δεν είναι μόνο σκάνδαλο, είναι έγκλημα κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, αλλά είναι και κακούργημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα», αναδεικνύοντας και την επιχείρηση συγκάλυψης που έκανε η κυβέρνηση.

Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με την τραγωδία των Τεμπών. Στα Τρίκαλα ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τους γονείς των τριών κοριτσιών που έχασαν την ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα. Όπως επεσήμανε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, οι ίδιοι οι γονείς ζήτησαν να έρθουν σε επαφή μαζί του, προκειμένου να του εκφράσουν την απογοήτευση τους γιατί τα ΜΜΕ δεν προβάλλουν  τις κινητοποιήσεις τους.

Να σημειώσουμε ότι χθες ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών έκανε συγκέντρωση στις Σέρρες έξω από το γραφείο του πρώην υπουργού Μεταφορών, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι ότι ο Κώστας Καραμανλής βρίσκεται στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Το τρίτο σημείο που θα ρίξουν το βάρος τους είναι η ακρίβεια. Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν το ζήτημα του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καθώς το θέμα αυτό αγγίζει το σύνολο των πολιτών.

Τέταρτο σημείο είναι η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στις Πανελλήνιες Εξετάσεις από φέτος, καθώς το θέμα αυτό αφορά τόσο τους νέους ψηφοφόρους όσο και τις οικογένειές τους.

«Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ απαντά στις τέσσερις μεγάλες ανάγκες»

Ο Αλέξης Τσίπρας στις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα αναφερόμενος στην Κυριακή των εκλογών επισημαίνει ότι «η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ απαντά στις τέσσερις μεγάλες ανάγκες: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος. Πάνω σε αυτό δομείται η προσμονή της αλλαγής».

Προσθέτει δε ότι «ξέρουμε και μπορούμε». «Ξέρουμε ακριβώς τι να κάνουμε και πώς να το κάνουμε», συμπληρώνει εξηγώντας ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι ένα πρόγραμμα που το βγάλαμε από το συρτάρι ένα μήνα πριν από τις κάλπες. Είναι ένα εξειδικευμένο, κοστολογημένο και άμεσης εφαρμογής πρόγραμμα που ο εμπλουτισμός του πάτησε σε επεξεργασίες ετών».

Σχολιάζοντας μάλιστα την προεκλογική ατζέντα της ΝΔ αναφέρει ότι «ο κόσμος δεν πείθεται πια από καμπάνια φόβου που επιχειρεί η ΝΔ. Είδε το εισόδημα του να εξανεμίζεται τα τέσσερα αυτά χρόνια. Πόσο περισσότερο να φοβηθεί;».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις