Πολιτική

Εκλογές 2023: Τα πυρά Τσίπρα σε Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη και το μήνυμα για «πάλη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο»

Τα αντιδεξιά αντανακλαστικά των κεντροδεξιών ψηφοφόρων επιχείρησε να ενεργοποιήσει την Πέμπτη (08.06.2023) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι ευτυχής με τον κ. Ανδρουλάκη απέναντι του».

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη κάλπη έλεγε ότι δεν θα αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη στις πρώτες εκλογές. Τώρα άλλαξε αφήγημα, ότι “και 149 να έχει ο Μητσοτάκης εμείς δεν θα συνεργαστούμε”. Βοηθά τον Μητσοτάκη να βάζει εκβιαστικά διλήμματα», πρόσθεσε μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 

Επεσήμανε μάλιστα ότι «ο κ. Ανδρουλάκης είχε μια ευκαιρία για να δούμε πώς θα συγκροτήσουμε μια προοδευτική κυβέρνηση απέναντι στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Το αρνήθηκε».

Και πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ από το 2012 αποφάσισε να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά και συμμετείχε μέχρι το 2015 στις πιο σκληρές μνημονιακές αποφάσεις. Ο κ. Ανδρουλάκης είχε ευκαιρία να βάλει τη διαχωριστική γραμμή υιοθετώντας μια πρόταση σύγκλισης για προοδευτική κυβέρνηση απέναντι στη Δεξιά. Το αρνήθηκε. Είχε μονομέτωπο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ». 

«Σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης πανηγυρίζει επειδή κατάφερε να πάρει τρεις μονάδες. Εμείς δεν πανηγυρίζουμε, είμαστε βαθιά προβληματισμένοι», όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμα την ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου «mea culpa» για την απλή αναλογική, αναγνωρίζοντας έτσι το λάθος του για την εμμονή του στην κυβέρνηση συνεργασίας. «Ήταν ένα όραμα που δεν περπάτησε, δεν κρύφτηκα ποτέ από την ευθύνη», είπε. Τόνισε ακόμα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι κόμμα εξουσίας». 

Συμπλήρωσε ότι η μάχη αλλαγής των συσχετισμών μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά επεσήμανε ότι «θα το παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο». «Η απλή αναλογική λειτούργησε στον κατακερματισμό δυνάμεων, τα κόμματα του προοδευτικού χώρου την απέρριψαν και η ΝΔ είχε σαφή θέση για αυτοδυναμία», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο θέμα του του Σπύρου Πνευματικού «περί διαλογής ασθενών», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. «Όταν ο κ. Κατρούγκαλος έκανε μια δήλωση που δεν ήταν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισα να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων. Ο κ. Μητσοτάκης, παρότι ο κ. Πνευματικός έκανε την απαράδεκτη δήλωση για διαλογή ασθενών στο ΕΣΥ, δεν έκανε τίποτα – τον κράτησε», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 9
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης
«Γαλάζιες» πιέσεις προς την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον σχεδιασμό για την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων
Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας είναι ο 6ος από το κόμμα που πιέζει την κυβέρνηση για διορθωτικές παρεμβάσεις στο νέο πλαίσιο
O βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας
Επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα: «Είμαστε σε συνεχή διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση» λέει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών
Ως προς τη διάρκεια μιας τέτοιας διαδικασίας το γερμανικό υπουργείο απαντά ότι ακόμη δεν είναι σε θέση να την προσδιορίσει χρονικά
Πρόσφυγες