Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Τσίπρας από Τρίκαλα: «Πρώτοι και με διαφορά την Κυριακή»

Εκλογές 2023 – Τσίπρας από Τρίκαλα: «Πρώτοι και με διαφορά την Κυριακή»

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα (13.5.2023) σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Τρίκαλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος και με διαφορά στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ενώ από την άλλη, έκανε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, έριξε νέες «γέφυρες» προς το ΠΑΣΟΚ και μίλησε ξανά για προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο Αλέξης Τσίπας τόνισε από τα Τρίκαλα ότι το δίλημμα στις εκλογές της 21η Μαΐου είναι «Μητσοτάκης ή αλλαγή» και δήλωσε τη βεβαιότητα του ότι «η απάντηση της μεγάλης πλειοψηφίας είναι: αλλαγή, είναι ΣΥΡΙΖΑ πρώτος, νίκη στις εκλογές για σχηματισμό κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας».

Είπε ότι κάνουν λάθος όσοι προεξοφλούν ότι την άλλη Κυριακή στις εκλογές θα πανηγυρίζουν οι ισχυροί, τα καρτέλ και τα συμφέροντα. «Θα είμαστε πρώτοι και με διαφορά την άλλη Κυριακή. Την άλλη Κυριακή θα πανηγυρίζει ο λαός και η δημοκρατία. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη Κυριακή θα ανοίξει το δρόμο για σχηματισμό κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας την επόμενη μέρα», υπογράμμισε ο Αλέξης

Απευθυνόμενος σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, ο Αλέξης Τσίπρας είπε, «να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του». Τόνισε ότι «δεν μπορεί σήμερα κάποιοι να μας λένε ότι το ίδιο είναι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ακούσαμε αυτό από αριστερά μας», σχολίασε.

Το μήνυμα προς το ΠΑΣΟΚ

Εν συνεχεία απευθύνθηκε στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μιλώντας για «τους φίλους μας από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας». Ρώτησε: «άραγε με ποιον θέλετε σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση; Με τον κ. Μητσοτάκη, τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη και τον Πλεύρη;».

«Σας αναγνωρίζουμε πλήρως το δικαίωμα να υπερασπίζεστε την πολιτική και πνευματική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου», συνέχισε, «προσέξτε όμως, αν κάτι πρέπει να θυμόμαστε όλοι από αυτή την παρακαταθήκη είναι ότι ο Ανδρέας δεν είχε ποτέ μέτωπο με τις προοδευτικές δυνάμεις. Ένα ήταν το μέτωπο του, η Δεξιά. Ένα είναι το μέτωπο μας, ο κ. Μητσοτάκης και η χειρότερη κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να αφήσει «αυτούς τους ανιστόρητους διμέτωπους και αν πραγματικά το πιστεύετε αυτό που λέτε ότι πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι του παρακράτους των παράνομων υποκλοπών, ένας τρόπος μόνο υπάρχει: να έχουμε στις 22 Μάη προοδευτική κυβέρνηση, προοδευτική πλειοψηφία, όχι ξανά την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Χώρα με μισθούς Βουλγαρίας και τιμές Βρετανίας»

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε και στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ για την οικονομική κατάσταση στη χώρα είπε ότι: «Η Ελλάδα του Μητσοτάκη κατάντησε να είναι μια χώρα που έχει μισθούς Βουλγαρίας και τιμές Βρετανίας».

Σημείωσε ότι η κοινωνική πλειοψηφία ζητά ανάσα και αξιοπρέπεια, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «4 χρόνια η αδικία έγινε καθεστώς», «διεύρυνε τις ανισότητες, έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους, τους φτωχούς φτωχότερους και τους μεσαίους φτωχούς».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε από τα Τρίκαλα ότι 4 χρόνια η χώρα πήγε πίσω, οι καλύτερες δουλειές έγιναν απλήρωτες υπερωρίες και κατάργηση του 8ωρου, οι καλύτεροι μισθοί έγιναν μειώσεις στο εισόδημα, οι συνταξιούχοι στερήθηκαν 7 δισ. από την κατάργηση της 13ης σύνταξης και τη μη απόδοση των αναδρομικών. Πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή «15 μεγάλες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες έχουν ρεκόρ κερδοφορίας 20ετίας με πάνω από 1 δισ. η καθεμιά». «Αυτό δεν έτυχε, πέτυχε. Το σχέδιο Μητσοτάκη είναι η αφαίμαξη των πολλών και η στήριξη των λίγων και ισχυρών».

«Αθεόφοβοι»

Για την κριτική που του ασκεί η Νέα Δημοκρατία για την κοστολόγηση του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Μας λένε: “Αντέχει δημοσιονομικά η χώρα να δώσουμε αυξήσεις;” Εδώ άντεξε βρε αθεόφοβοι να δώσετε 10 δισ. σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς σε ημέτερους, εδώ άντεξε να δίνετε σε ενάμιση χρόνο 10 δισ. επιδοτήσεις σε ενεργειακές εταιρείες».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις