Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Τσίπρας για ντιμπέιτ με Μητσοτάκη: «Έως τις 21 του Μάη θα τον ξετρυπώσουμε»

Εκλογές 2023 – Τσίπρας για ντιμπέιτ με Μητσοτάκη: «Έως τις 21 του Μάη θα τον ξετρυπώσουμε»

«Ουδείς εδοξάσθη κρυπτόμενος. Έως τις 21 του Μάη θα τον ξετρυπώσουμε», δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο Αλέξης Τσίπρας από τα Γρεβενά για την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναμετρηθούν οι δύο τους σε ντιμπέιτ.  

«Αν έχει επιχειρήματα ο κ. Μητσοτάκης θα ερχόταν σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση μαζί μου face to face, ενώπιος ενωπίω. Δεν έρχεται. Έχει αποφασίσει να πάει στο ντιμπέιτ όλων», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει:

«Βεβαίως να πάμε στο ντιμπέιτ όλων, αλίμονο. Αλλά ξέρετε τι κανονισμούς και τι όρους έβαλε σε αυτό το ντιμπέιτ με τους έξι; Να μην μπορεί κανένας να ρωτήσει τον άλλον. Κανένας. Να μην μπορεί ο δημοσιογράφος να κάνει ελεύθερη ερώτηση. Κανένας. Γιατί; Γιατί θα έχει αποστηθίσει πέντε πράγματα, θα τα πει ο άνθρωπος, το καταλαβαίνω», είπε για να σημειώσει με νόημα:

«Αλλά δεν υπάρχει προηγούμενο σε ευρωπαϊκή χώρα να θέλει κανείς να ξαναγίνει πρωθυπουργός και να μην δέχεται την πρόσκληση τηλεοπτικών καναλιών με τον βασικό του αντίπαλο να κάτσει σε μια ελεύθερη συζήτηση. Και εγώ αναρωτιέμαι. Γιατί αυτή την πρόταση την έκανε μόνο ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA; Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ γιατί δεν την κάνει; Ο ΑΝΤ1, ο ALPHA, ο STAR;

Πιστεύουν ότι δεν θα έχει τηλεθέαση μια τέτοια αντιπαράθεση, μια τέτοια συζήτηση ουσιαστική, πιστεύουν δεν θα είναι χρήσιμη; Γιατί στη Γαλλία την κάνει ο Μακρόν; Γιατί στη Γερμανία την έκανε ο Σολτς; Γιατί στη Βρετανία, στις ΗΠΑ, σε όλες τις σοβαρές χώρες κάνουν τέτοια συζήτηση;», διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και κατέληξε, λέγοντας:

«Όσο κι αν φοβάται ο κ. Μητσοτάκης, πρέπει να καταλάβει ένα πράγμα: Ουδείς εδοξάσθη κρυπτόμενος. Και εμείς θα τον βγάλουμε από το καβούκι του, θα τον ξετρυπώσουμε. Μέχρι τις 21 του Μάη θα τον ξετρυπώσουμε δεν υπάρχει αμφιβολία».

Εκλογές 2023 – Τσίπρας στα Γρεβενά

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, έφτασε περίπου στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (06.05.2023) στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στην Κοζάνη όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του είπε ακόμα πως «δεν πάει άλλο. Στις 21 του μήνα οι πολίτες θα δώσουν την απάντηση στον κ. Μητσοτάκη. Το βράδυ των εκλογών θα είναι δυο οι ηττημένοι, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και ο κ. Μητσοτάκης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖ ζήτησε καθαρή διαφορά στις 21 Μαΐου. Επανέλαβε ότι αν ο κ. Μητσοτάκης είναι μπροστά θα επιδιώξει να κάνει κυβέρνηση με κάθε τρόπο, ενώ τον προσκάλεσε εκ νέου σε ντιμπέιτ.

Επίσης, στάθηκε ιδιαίτερα στον Ανδρέα Πάτση, επισημαίνοντας πως διαφημίστηκε αρνητικά ο νομός Γρεβενών, μέσα από τις πρακτικές διαδικασίες του για να πάρει – όπως είπε – τις περιουσίες των ανθρώπων. Και εξέφρασε την αλληλεγγύη του γιατί – όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – τώρα στη Νέα Δημοκρατία κάνουν ότι δεν τον ξέρουν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις