Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Δημοσκόπηση Marc: Μάχη για τρεις – Ποιος κερδίζει στο δεύτερο γύρο ανά ζευγάρι

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Δημοσκόπηση Marc: Μάχη για τρεις – Ποιος κερδίζει στο δεύτερο γύρο ανά ζευγάρι

Οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ βρίσκονται στο μικροσκόπιο της δημοσκόπησης Marc (για τα ευρήματα της δημοσκόπησης που αφορούν τον κορονοϊό διαβάστε εδώ)που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με 3 υποψηφίους να φαίνονται να ξεχωρίζουν.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο από τους ψηφοφόρους του κόμματος αλλά και από πολίτες που δείχνουν την πρόθεσή τους να ψηφίσουν σε αυτές αν και δεν ανήκουν στον συγκεκριμένο χώρο.

Σε ερώτηση τώρα για τη δημοτικότητα των υποψηφίων πολιτικών αρχηγών του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 83,9% και ακολουθούν ο Ανδρέας Λοβέρδος με 74,6% και ο Παύλος Γερουλάνος με 59,1%. Για τον Παύλο Χρηστίδη έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη το 58,7%, για τον Χάρη Καστανίδη το 53,4% και για τον Γιώργο Παπανδρέου το 52,3%.

Στην ερώτηση για τον ποιον προτιμούν για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ οι ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές ο Ανδρέας Λοβέρδος έιναι πρώτος με 31,6%, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 26,1% και ο Γιώργος Παπανδρέου με 24,3%. Ο Χάρης Καστανίδης λαμβάνει ποσοστό 5%, ο Παύλος Χρηστίδης 3,8% και ο Παύλος Γερουλάνος με 3,2%.

Στην ίδια ερώτηση για τους ψηφοφόρους αποκλειστικά του ΚΙΝΑΛ που θα ψηφίσουν στις εκλογές προηγείται και πάλι ο Ανδρέας Λοβέρδος 29,6% και ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης (26,1%) και Γιώργος Παπανδρέου (25,9%). Ο Χάρης Καστανίδης παραμένει τέταρτος με 5,6%, ο Παύλος Χρηστίδης με 3,5% και ο Παύλος Γερουλάνος με 3,2%.

Τα δίπολα στον δεύτερο γύρο

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ερώτηση για την προτίμηση των πολιτών που θα ψηφίσουν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ στο δεύτερο γύρο.

Οι πρώτοι 3 υποψήφιοι Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου σε περίπτωση πρόκρισης στον δεύτερο γύρο θα βρεθούν αντιμέτωποι και σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ αλλά και αυτοί που θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου χάνει τόσο από τον Ανδρέα Λοβέρδο όσο και από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Στη μάχη ανάμεσα στους δυο τελευταίους φαίνεται πως επικρατεί και στις δυο κατηγορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην ερώτηση της δημοσκόπησης Marc με ποιόν αρχηγό το ΚΙΝΑΛ θα αυξήσει τα ποσοστά του στις επόμενες εκλογές ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι στην κορυφή με 34,1%, ο Γιώργος Παπανδρέου με 26,5% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 25,9% ενώ ακολουθούν οι Χάρης Καστανίδης, Παύλος Χρηστίδης και Παύλος Γερουλάνος.

Στην ίδια ερώτηση αποκλειστικά για τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος καταλαμβάνει 32,1%, ο Γιώργος Παπανδρέου με 28,9% και ο Νίκος Ανδρουλάκης 26,9%.

Πρώτος ο Γιώργος Παπανδρέου στην παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης όμως γίνεται η ανατροπή καθώς τόσο στους πολίτες που θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ όσο και στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται των άλλων δυο υποψηφίων.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ποσοστό 34,2% και ακολουθούν ο Ανδρέας Λοβέρδος με 31,2% και Νίκος Ανδρουλάκης με 20,4%. Στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ το ποσοστό του πρώην πρωθυπουργού αυξάνεται καθώς παίρνει ποσοστό 36% έναντι 30,7% του Ανδρέα Λοβέρδου και 21% του Νίκου Ανδρουλάκη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις