Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Εκλογές ΝΔ: Μπηχτή γεμάτη… “φαρμάκι” από Άδωνι για Βορίδη! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μία δήλωση με αρκετή δόση πικρίας έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο εκ των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος, αναφέρθηκε στον Μάκη Βορίδη αλλά και στο ότι οι σχέσεις τους διαταράχθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο για τις εσωκομματικές εκλογές της “γαλάζιας” παράταξης.

Είναι δύο άνδρες με κοινή πολιτική πορεία. Και οι δύο ήταν στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γιώργου Καρατζαφέρη και οι δύο “μεταπήδησαν” στη Νέα Δημοκρατία, ενώ τους συνέδεε και μία στενή προσωπική φιλία. Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης έχουν αρκετά κοινά στην πολιτική τους σταδιοδρομία.

Η φιλία και το “ρήγμα”

Πριν ακόμη ανακοινωθούν οι τελικοί υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, κυκλοφορούσε στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια η έντονη φήμη πως αν έθετε υποψηφιότητα ο ένας, δεν θα έθετε κι ο άλλος. Αργότερα αυτή η φήμη επιβεβαιώθηκε και από τους ίδιους κι αυτό ήταν ένα δείγμα της πολύ καλής διαπροσωπικής τους σχέσης.

Οι εσωκομματικές εκλογές, ωστόσο, έφεραν… τη ρήξη! Κι αυτό διότι ο Μάκης Βορίδης επέλεξε να ταχθεί στο στρατόπεδο του Απόστολου Τζιτζικώστα, κάτι που επέφερε ένα οφθαλμοφανές “πάγωμα” στις σχέσεις των δύο ανδρών.

Στην συνέχεια, ωστόσο, Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης τάχθηκαν υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που φάνηκε πως τους έφερε… πιο κοντά.

“Θα τον στήριζα”!

Αυτό επιβεβαιώθηκε και σήμερα, με τα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή Live News του E tv.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε λέγοντας πως “δεν κρατάει κακίες” και πως θα συνεχίσει να έχει προσωπικές επαφές με τον Μάκη Βορίδη, καθότι είναι συνάδελφοι βουλευτές.

Έριξε όμως… το “φαρμάκι” του. Αποκάλυψε πως σε περίπτωση που ο Μάκης Βορίδης έθετε υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ, ο ίδιος θα τον στήριζε. “Ο κύριος Βορίδης δεν επέλεξε το ίδιο για μένα”, τόνισε χαρακτηριστικά, δείχνοντας πως… δεν ξεχνά πως ο Μάκης Βορίδης του γύρισε την πλάτη και τάχθηκε στο πλευρό του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακόμη, ο Άδωνις Γεωργιάδης συμπλήρωσε πως η σχέση του με τον τελευταίο δεν χαρακτηρίζονταν ποτέ από έννοιες κηδεμονίας, ενώ συμπλήρωσε πως υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία συμφωνούν, αλλά και αρκετά στα οποία οι απόψεις τους είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε