Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Εκλογές: Παραίτηση Λεουτσάκου, Παπαδόγιαννη, Νταβανέλου με “μνημονιακές” αιχμές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την παραίτησή τους από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσαν με δήλωσή τους τα μέλη του οργάνου, τα οποία πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα, Στάθης Λεουτσάκος, Αντώνης Νταβανέλος και Σόφη Παπαδόγιαννη, αναφέροντας ότι δεν έχει νόημα η παραμονή τους σε ένα όργανο «που έχει στην πράξη διαλυθεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας υπό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει με την εισήγησή του και να προχωρήσει η διαδικασία της συνεδρίασης από τη στιγμή που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί μέλη της. Εν συνεχεία η κ. Παπαδόγιαννη εκ μέρους των τριών μελών, ανέγνωσε την κοινή δήλωσή τους και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση. Μαζί τους και ο Αλέκος Καλύβης, ο οποίος είχε ανακοινώσει από χθες το βράδυ την παραίτησή του από την Πολιτική Γραμματεία.

Αναλυτικά η δήλωση των Σ. Λεουτσάκο, Αντ. Νταβανέλου, Σ. Παπαδόγιαννη:

«Η χθεσινή παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης καθώς και η επιλογή των πρόωρων εκλογών, ερήμην του κόμματος και ενάντια στις αποφάσεις του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Μετά από μια σειρά παραβιάσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιλογή να υιοθετήσει η κυβέρνηση ένα νέο σκληρό μνημόνιο, μετά την ωμή παραβίαση της απόφασης της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο του κόμματος, που εισηγήθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος, στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε με ευθύνη του προέδρου και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου. Ως εκ τούτου δεν έχει νόημα η παραμονή μας σε ένα όργανο που έχει στην πράξη διαλυθεί.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος της Αριστεράς και των κινημάτων που χρόνια αντιπαλεύει τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, κρατώντας ζωντανές τις αριστερές και ριζοσπαστικές παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα διεκδικήσουν την πολιτική και κινηματική εκπροσώπηση του ΟΧΙ, μέσα από τη συγκρότηση ενός πλατιού, ενωτικού, λαϊκού και ριζοσπαστικού μετώπου που θα παλέψει για την ανατροπή των μνημονίων. Με στόχο να ανασάνουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα που έχουν εξαθλιωθεί από τις αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Καλούμε τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε μέσα από τις γραμμές της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Λεουτσάκος Στάθης
Νταβανέλος Αντώνης
Παπαδόγιαννη Σόφη
».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε