Πολιτική

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Γιώργος Τσίπρας: «Υπήρξε υπονόμευση στον Αλέξη Τσίπρα»

Για υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο ο Γιώργος Τσίπρας, αναφερόμενος στις «τριβές» εντός του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζοντας πως το μεγάλο στοίχημα για το κόμμα είναι η ενότητα μετά τα συντροφικά «πυρά», μόλις λίγα 24ωρα πριν τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, που θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο της παράταξης.

«Υπήρξε υπονόμευση στον Αλέξη Τσίπρα, δεν σας λέω από ποιους. Υπήρχαν σύντροφοι που ήθελαν να αποχωρίσει ο Αλέξης Τσίπρας από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στην ΕΡΤ την Τετάρτη (20.09.23).

Και συνέχισε, δηλώνοντας πως «γίνονταν πολλές παρεμβάσεις κατά διαστήματα, που είχαν προφανή σκοπό να πλήξουν είτε τον ίδιο προσωπικά είτε το κόμμα». «Αυτό δεν σημαίνει ότι απαγορεύονται οι διαφοροποιήσεις», είπε. 

«Προσωπικά έχω διαφοροποιηθεί για πράγματα και τον καιρό της διακυβέρνησης, αλλά είναι πολύ δύσκολο, κυρίως τον καιρό που ήμασταν αντιπολίτευση, να έχω διατυπώσει την άποψή μου δημόσια δηλαδή, αλλά χωρίς να κάνω ζημιά στο κόμμα. Πάντως δεν ήταν όλες διαφοροποιήσεις το ίδιο», σημείωσε.

«Μαχαίρια δεν έχουν βγει από τη δική μας πλευρά. Καθόλου (…) Είναι καλό να συνεχίσουμε σε ένα ήρεμο κλίμα και να πάμε ήρεμα μέχρι την Κυριακή. Να μην υπάρξουν δηλαδή εντάσεις».

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι παρών. Δεν έχει αποστρατευθεί. Είναι θέμα του νέου αρχηγού να τον καλέσει. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι χρήσιμος», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «πρέπει να προχωρήσουμε με ομόνοια, εφόσον μας ενδιαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και η αξιωματική αντιπολίτευση. Υπάρχει ένταση».

Αναφορικά με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο ίδιος επεσήμανε ότι «μπορεί να εκφράσει αυτό που θέλει ο κόσμος». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη, κάποιοι επένδυσαν στην προβοκάτσια και στο μπάχαλο
«Ο κόσμος κατάλαβε πως η επαναστατική γυμναστική των προηγούμενων χρόνων πήγε την Ελλάδα πίσω» ανέφερε προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις Μητσοτάκη - Δένδια βρίσκονται στο καλύτερο σημείο»
Παύλος Μαρινάκης
Το «χάος» υπερισχύει του Μητσοτάκη, «κάλπες ξανά» αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία - Τι δείχνει δημοσκόπηση της Interview
Το 45% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα προτιμούσε να διεξαχθούν νέες εκλογές, έναντι του 22% που επιλέγει τη συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, σενάριο που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη αποδοχή
Δημοσκόπηση Interview: Το «χάος» υπερισχύει του Μητσοτάκη, «κάλπες ξανά» αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία 37
Υπουργικό Συμβούλιο με ατζέντα τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Η διαπραγμάτευση με την Κομισιόν και οι καθυστερημένες πληρωμές προς τους αγρότες
Από τη μία η Κομισιόν και τα προαπαιτούμενα που έχει θέσει και τα οποία πρέπει να τηρηθούν κατά γράμμα, και από την άλλη οι τίμιοι αγρότες και κτηνοτρόφοι
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Με 2 παρουσιάσεις και «αέρα» νέου κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας μας συστήνει την «Ιθάκη» του
Με δεδομένο ότι το περιεχόμενο του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα θα συζητηθεί ο πρώην πρωθυπουργός αυτό που επιθυμεί είναι να μιλήσει για τους λόγους που αναφέρεται σε συγκεκριμένα γεγονότα
Αλέξης Τσίπρας 12