Πολιτική

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης και Αχτσιόγλου μονομαχούν για την προεδρία – Στις 8 κλείνουν οι κάλπες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εντυπωσιακή είναι η προσέλευση στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς 112.747 μέλη έχουν ψηφίσει μέχρι αυτή την ώρα για το αν ο Στέφανος Κασσελάκης ή η Έφη Αχτσιόγλου θα είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Οι κάλπες για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσουν στις 8 το βράδυ και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η καταμέτρηση και θα μάθουμε αν η Έφη Αχτσιόγλου ή ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Δρόσος τόνισε πως «η σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξελίσσεται με μεγάλη και μαζική συμμετοχή. Έως τώρα πάνω από 100.000 μέλη προσήλθαν και ψήφισαν, ενώ χιλιάδες ακόμη μέλη αναμένεται να ψηφίσουν στα 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και ηλεκτρονικά από το εξωτερικό.

Θα ήθελα, με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της ΚΕΦΕ, να σημειώσω ότι κανόνας των εκλογικών διαδικασιών είναι να αποφεύγεται κατά την ημέρα της εκλογής κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων.Σήμερα ψηφίζουμε!»

Η Έφη Αχτσιόγλου ψήφισε στο Αιγάλεω και λίγο μετά τις 12μ. ο Στέφανος Κασσελάκης ψήφισε στη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Πλ. Νέας Σμύρνης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινά από το 44,91% (66.156 ψήφοι) που πήρε την περασμένη Κυριακή, έναντι 36,18% (53.292 ψήφοι) που πήρε η κ. Αχτσιόγλου. Με τον κ. Κασσελάκη έχει συνταχθεί μετά από συνάντηση και κοινή δήλωση ο τέταρτος της εκλογικής αναμέτρησης Νίκος Παππάς, ο οποίος απέσπασε το 8,68% (12.787 ψήφοι).

Με την κ. Αχτσιόγλου και σαφώς απέναντι στον κ. Κασσελάκη έχει συνταχθεί ο έτερος υποψήφιος της περασμένης Κυριακής Ευκλείδης Τσακαλώτος που βγήκε τρίτος με ποσοστό 8,93% (13.156 ψήφοι). Εναντίον του κ. Κασσελάκη είχε ταχθεί ήδη πριν τον πρώτο γύρο ο πέμπτος της αναμέτρησης Στέφανος Τζουμάκας που απέσπασε το 1,3% (1.917 ψήφοι).

syriza syriza syriza

Στις κάλπες τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Πολίτες βρίσκονταν από πολύ νωρίς στα εκλογικά κέντρα, για να… ρίξουν την ψήφο τους.

Περισσότεροι από 530 πολίτες έχουν ρίξει την ψήφο τους στις κάλπες του εκλογικού κέντρου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου σχηματίζονται ουρές ήδη από τις 8 το πρωί.

eklogesSyriza thessaloniki

Η Χρύσα Παπαδέλη, μέλος της εφορευτικής επιτροπής αναφέρει στο thesstoday.gr ότι «η προσέλευση του κόσμου μέχρι τώρα ξεπερνάει την αντίστοιχη της προηγούμενης Κυριακής, ωστόσο χωρίς την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε από τις εγγραφές νέων μελών» και τονίζει πως «είναι εξαιρετικά μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου, βλέπουμε αισιοδοξία στα μάτια των ψηφοφόρων και κλίμα συνεργασίας για μια φωτεινή Δευτέρα».

Νωρίτερα, στο εκλογικό κέντρο του δημαρχείου άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστος Γιαννούλης και Γιάννης Αμανατίδης.

Η διαδικασία στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ 

1. Πότε ψηφίζω;
Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ.
2. Πού ψηφίζω;
Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/

3. Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου;
Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

4. Πως ψηφίζω από το εξωτερικό;
Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

5. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;
Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

6. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη για το «δώρο» στα funds: «Σας ξεσκεπάσαμε» – «Αύριο οφείλετε να δώσετε εξηγήσεις στη Βουλή»
Με βίντεο στο TikTok, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει «πρωτοφανή μεθόδευση» και απαιτεί απαντήσεις για τη σκοπιμότητα του άρθρου 23
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
ΕΛΑΣ κατά Μητσοτάκη για ακρίβεια, στέγη και διαφθορά
Σφοδρή αντιπαράθεση με φόντο τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Alpha 989 - Στο επίκεντρο οι επιδοτήσεις που τροφοδοτούν τις ανατιμήσεις, η άρνηση μείωσης των έμμεσων φόρων και η μεταφορά της ευθύνης για τη στέγαση στην αυτοδιοίκηση
ΕΛΑΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το rebranding δεν είναι παρθενογένεση είναι επανατοποθέτηση προϊόντος – Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για νέα πολεμική ένταση στον Κόλπο
«Ο κ. Τσίπρας μου επιτίθεται προσωπικά ο ίδιος και τα φερέφωνά του από τότε που εκλέχθηκα πρόεδρος της ΝΔ - Εμένα τη γυναίκα μου τα παιδιά μου και δεν του βγήκε σε καλό»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha 98,9 14
Κόντρα Τσίπρα – Γεωργιάδη: «Ικανός για show, αλλά το ΕΣΥ καταρρέει» – «Σε βλέπω τρίτο όπως το πας»
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τα προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με αφορμή την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
Άδωνις Γεωργιάδης και Αλέξης Τσίπρας