Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκλογές – Χριστοδουλοπούλου: Δεν είναι θέμα του Τσίπρα αν θα είμαι υποψήφια

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε μνημονιακός σε μια μέρα, ο Αλέξης Τσίπρας είναι χαρισματικός αλλά δεν θα αποφασίσει εκείνος για τις λίστες των υποψηφίων του κόμματος στις εκλογές. Η Τασία Χριστουδουλοπούλου είπε πολλά, αλλά όχι αν θα είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

“Δεν θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε μνημονιακός σε μια μέρα” είπε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, ενώ δεν παρέλειψε και τις… αιχμές κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη και των άλλων 24 που αποχώρησαν.

“Δεν θεωρώ πως ακόμη κι αν είσαι μειοψηφία σε ένα κόμμα πρέπει να φεύγεις, αλίμονό μας η ιστορία θα γεννούσε κάθε μέρα πέντε κόμματα” επεσήμανε και εκτίμησε πως “η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μια μετάβαση, αυτή την μετάβαση μπορεί να την εκφράσει και αυθεντικά ο ΣΥΡΙΖΑ που υπάρχει”.

“Ο κ. Τσίπρας είναι χαρισματικός άνθρωπος. Αυτό δημιουργεί μια αδιαμεσολάβητη σχέση με την κοινωνία και αντικειμενικά περιθωριοποιεί το κόμμα”, τόνισε η υπουργός και όταν ρωτήθηκε αν σε περίπτωση που της ζητήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να είναι στις λίστες του κόμματος, προσπάθησε να… αποφύγει την απάντηση.

“Δεν είναι θέμα του κ. Τσίπρα να μου ζητήσει. Τις λίστες τις φτιάχνει το κόμμα. Αν οι λίστες φτιαχτούν όπως εμείς φανταζόμαστε, θα είμαι μέσα”, είπε και σημείωσε πως όλα έχουν να κάνουν με το πρόγραμμα. Δεν διευκρίνισε όπως πως… φαντάζεται τις λίστες και υπό ποιές ακριβώς προϋποθέσεις θα δεχτεί να είναι υποψήφια.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου επεσήμανε πως δεν ντρέπεται για τα όσα έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους επτά μήνες που έμεινε στην εξουσία. “Έκανε πολύ σημαντικά πράγματα” είπε. Αλλά πρόσθεσε πως “το πρόβλημα είναι τι στόχους έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα. Δεν είναι το πρόβλημά μου να έχω παρουσία στη Βουλή ή στην κυβέρνηση, αλλωνών είναι αυτά. Το θέμα είναι πως μπορείς να κάνεις πολιτική, με ποιους όρους και πως θα διατηρήσεις ένα κόμμα που είναι Αριστερό, αυτά θα θέσω στο Σαββατοκύριακο στην πανελλαδική συνδιάσκεψη”.

Αφήνοντας εκ νέου αιχμές για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλους βουλευτές που διαφώνησαν με την υπογραφή της συμφωνίας, η Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε πως αν το πίστευαν έπρεπε να έχουν φύγει την ίδια μέρα: “Υπάρχει μια συμφωνία που υπογράφηκε, κάτω από κράτος εκβιασμού. Αν το δέχεσαι αυτό, άλλες είναι οι αποφάσεις που θα πάρεις.

Είπε ο κ. Μεϊμαράκης ότι το έκανε για να εξυπηρετήσει συμφέροντα. Αν είχα αυτή την άποψη θα είχα φύγει την ίδια μέρα. Την ίδια μέρα έπρεπε να φύγουν και κάποιοι άλλοι αν το πιστεύουν αυτό. Από τη στιγμή που έχουμε μείνει όλοι μέχρι την προκήρυξη των εκλογών, κάτι σημαίνει αυτό”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε