Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Εκλογικός νόμος: Πολλά ραντεβού, λίγες ελπίδες για συναίνεση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τρία, σχεδόν διαδοχικά ραντεβού με τους πολιτικούς αρχηγούς έχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα του εκλογικού νόμου.

Το Μαξίμου έχει διαμηνύσει ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου πρέπει να γίνει σε απόσταση από τις επόμενες εθνικές εκλογές και αν είναι δυνατό με πλειοψηφία δύο τρίτων στη Βουλή, όμως ο “μαγικός αριθμός” 200 δεν φαίνεται να … βγαίνει.
Στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 4 θα πάρει σειρά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθεί στις 6 το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Για αύριο έχουν προγραμματιστεί οι συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.
Την περασμένη Παρασκευή, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίασε, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, αποφάσισε να εισηγηθεί στην επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την αλλαγή του εκλογικού νόμου με την καθιέρωση συστήματος απλής αναλογικής που θα διασφαλίζει την ελεύθερη και ανόθευτη βούληση της λαϊκής βούλησης και το άνοιγμα μιας πλατιάς διαδικασίας διαλόγου για την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, με στόχο ένα νέο Σύνταγμα και με ορίζοντα το 2021.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε