Πολιτική

Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση θέλει νομοθεσία, ελευθερίες και κράτος δικαίου α λα καρτ

«Η κυβέρνηση εγκαλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη θεσμική κριτική, που της ασκεί στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Είναι η ίδια κυβέρνηση, που ήθελε νομοθεσία à la carte, ελευθερίες à la carte, κράτος δικαίου à la carte».

Έτσι σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, την κριτική του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με την επίμαχη γνωμάτευση του κ. Ντογιάκου.

«Είναι η κυβέρνηση, που εισηγήθηκε, και η ΝΔ που μόνη ψήφισε έναν αντισυνταγματικό νόμο, που περιορίζει δικαιώματα, συσκοτίζει την αλήθεια και φαλκιδεύει τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ», πρόσθεσε ο κ. Μάντζος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πώς «η μόνη αλήθεια είναι ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, γνωμοδοτώντας στο ερώτημα ενός ιδιώτη, χωρίς αρμοδιότητα και καμία δεσμευτικότητα επιχειρεί να παρεμποδίσει τη λειτουργία μιας συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής».

Ο κ. Μάντζος υπογράμμισε ότι η άσκηση κριτικής σε πράξεις πολιτειακών οργάνων δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και υψηλό δημοκρατικό καθήκον και πώς κανείς δεν μπορεί να μας το απαγορεύσει.

«Φαίνεται πως το κομματικό συμφέρον υπερέχει για τη Νέα Δημοκρατία. Είναι οι Νόμοι της Νέας Δημοκρατίας πάνω από το Σύνταγμα; Είναι οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις πάνω από τις Ανεξάρτητες Αρχές; Είναι, εν τέλει, η Νέα Δημοκρατία πάνω από το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία;», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 28
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8