Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Εξελίξεις στο Σκοπιανό! Πραγματοποιήθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ

Τσίπρας Ζάεφ
Φωτογραφία αρχείου

– Η πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ έγινε στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας (11.06.2018)
– Η συνομιλία διήρκησε μία ώρα
– Νέος γύρος συνομιλιών αύριο το πρωί
– Έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου την Τρίτη

Πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ, το μεσημέρι της Δευτέρας (11.06.2018).

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το τηλεφώνημα έγινε στις 3 το μεσημέρι και διήρκησε μέχρι τις 4, με τους δύο ηγέτες να συνομιλούν σε καλό κλίμα. Αύριο, Τρίτη, θα ακολουθήσει νέος γύρος συνομιλιών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού: “Τηλεφωνική επικοινωνία είχε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Οι δυο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες τους σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία αύριο το πρωί”.

Συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου

Την ίδια ώρα, ο Πάνος Καμμένος προανήγγειλε ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, αύριο Τρίτη. Η συνέντευξη δεν θα δοθεί στο Υπουργείο Άμυνας αλλά στα γραφεία των ΑΝΕΛ, στη Λεωφ. Συγγρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος είχε προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να μιλήσει για ζητήματα του κόμματός του. Βέβαια, θα δεχθεί ερωτήσεις, συνεπώς αναμένεται να ζητηθεί η τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Οι δηλώσεις Ζάεφ

Νωρίτερα, σήμερα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε: “Είναι επιθυμία μας να έχουμε λύση στο θέμα της ονομασίας πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου και πριν από την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 και 26″.

Επιπλέον, είπε ότι είναι αναγκαίο η λύση να είναι ποιοτική, αξιοπρεπής που να διατηρεί την ταυτότητα γιατί μόνο έτσι θα το δεχθούν θετικά οι πολίτες της χώρας που θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.

Ο Ζάεφ είπε ακόμα ότι η επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα είναι συνεχής και ότι εξετάζονται διάφορες στρατηγικές για να ολοκληρωθεί η 25ετής διαμάχη για το όνομα.

«Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών να έρθουμε κοντά ο ένας στις θέσεις του άλλου και όταν συμβεί αυτό θα ανακοινώσουμε από κοινού τα ευχάριστα νέα για τους κατοίκους των δυο χωρών», είπε ο Ζάεφ.

Πρόσθεσε ότι αυτή θα είναι μια συμφωνία μεταξύ των προέδρων των δυο κυβερνήσεων, των υπουργών Εξωτερικών και όταν συμβεί αυτό οι Πρόεδροι των δυο χωρών αλλά και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης και οι πολίτες θα ενημερωθούν.

Ο Ζάεφ είπε ακόμα ότι αν υπάρξει άμεσα λύση δεν αποκλείεται να ακυρώσει το ταξίδι του στην Γερμανία. Υπενθυμίζεται ότι ο Ζόραν Ζάεφ έχει προγραμματίσει να συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο την ερχόμενη Τετάρτη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις