Πολιτική

Εξεταστική Επιτροπή για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι προαναγγέλλει ο Βούτσης

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας σε δημοσιογράφους έκανε λόγο για σύσταση επιτροπής σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Προαναγγελία για πυκνό νομοθετικό έργο από εδώ και πέρα αλλά και για εξεταστικές – προανακριτικές επιτροπές που θα πρέπει να συσταθούν, έκανε πριν λίγο μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ερωτηθείς σχετικά με το έργο της Ολομέλειας μετά τη συζήτηση της αναθεώρησης του Συντάγματος ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι «δεν ξέρω αν θα έρθουν εξεταστικές επιτροπές από αυτά που έχουν μείνει ως υπόλοιπα. Είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε μια που αφορά την υπόθεση Παπαντωνίου, μια τυπική για το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενδεχόμενες κάποιες ενοποιημένες για το Μάτι»!

Σε διευκρινιστική ερώτηση να αποσαφηνίσει εάν εννοεί εξεταστικές επιτροπές ή προκαταρτικές επιτροπές, ο κ. Νίκος Βούτσης είπε επί λέξει χαμογελώντας ότι «εξεταστικές, προκαταρτικές ακόμα μπερδεύομαι, είδατε δεν τα έχω μάθει ακόμα… ».

Ή αναφορά στο Μάτι αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι άλλες υποθέσεις όπως του Γιάννου Παπαντωνίου ή του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν ήδη προαναγγελθεί και θα γίνουν βάσει του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών με προδιαγεγραμμένα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, όχι όμως και αυτή που αφορά την υπόθεση Μάτι.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης πάντως ήταν κατηγορηματικός ότι « από εδώ και πέρα και όσο πάει…» θα υπάρξει πυκνό νομοθετικό έργο στην Ολομέλεια, ήδη έχουν κατατεθεί 4 νομοσχέδια αυτές τις ημέρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξης Τσίπρας «πέταξε το γάντι» στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία με τη ΝΔ
Ο Αλέξης Τσίπρας αποκλείει κατηγορηματικά μια συνεργασία της ΕΛ.Α.Σ. με τη Νέα Δημοκρατία και ζητά από τον Νίκο Ανδρουλάκη να ξεκαθαρίσει τι σημαίνουν οι δηλώσεις του για τον αρχηγό του πρώτου κόμματος
Αλέξης Τσίπρας 6
ΕΛΑΣ: Το στοίχημα Τσίπρα μέχρι το Συνέδριο – Περιοδείες, πολιτική ταυτότητα και οργανωτική συγκρότηση
Η απόφαση για Προγραμματικό Συνέδριο στις αρχές του 2027 δίνει χρονικό ορίζοντα στην επόμενη φάση της Συμπαράταξης. Τι σηματοδοτούν οι παρεμβάσεις για τη Δικαιοσύνη και την οικονομία και ποιος είναι ο ρόλος των εβδομαδιαίων εξορμήσεων στην περιφέρεια
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
«Εμφύλιος» στην Κεντροαριστερά: Τα νεότερα «πολεμικά ανακοινωθέντα» ΠΑΣΟΚ – ΕΛΑΣ, η κόντρα Καρτερού – Δουδωνή και το «βλακόμετρο»
Στη Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ότι πίσω από το επίμαχο άρθρο Καρτερού κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρας και τονίζουν ότι καμία πρόκληση δεν θα μένει αναπάντητη, παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ είναι η Νέα Δημοκρατία
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης 11
Παράθυρο Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες για νέα μέτρα: Δεν θα ρίξουμε τη χώρα στα βράχια λόγω εκλογών απάντησε στην αντιπολίτευση
«Όχι» σε εκπτώσεις για ΚΑΠ και πολιτική συνοχή - «Τα γαλάζια γράμματα έχουν συχνά σημαντική ανταπόκριση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» είπε για το μεταναστευτικό
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
147
Κέλλυ Σταμούλη: «Έλεος κυβέρνηση, είμαστε όλοι λούτσα» – Η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ βγήκε στη βροχή και έκανε βίντεο
«Γι' αυτό σας λέω ΠΑΣΟΚ… Και έγινα και λούτσα» κλείνει το βίντεό της η κυρία Σταμούλη, αποκαλύπτοντας ότι τον ρόλο του εικονολήπτη τον είχε αναλάβει η μητέρα της
Κέλλυ Σταμούλη
21