Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Συγκλονιστικό ντοκουμέντο – Οι συνομιλίες των αστυνομικών την ώρα της καταστροφής στο Μάτι

Συγκλονιστικό ντοκουμέντο – Οι συνομιλίες των αστυνομικών την ώρα της καταστροφής στο Μάτι

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την πλήρη αποτυχία του μηχανισμού.
Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν το μέγεθος του προβλήματος σχεδόν μετά από μια ώρα.
Ηχητικά ντοκουμέντα – σοκ από την τραγωδία στον Νέο Βουτζά και το Μάτι.

Το ηχητικό ντοκουμέντο από τις συνομιλίες των αστυνομικών το μοιραίο απόγευμα της 23ης Ιουλίου του 2018 από τον Νέο Βουτζά και το Μάτι δείχνει το μέγεθος της αποτυχίας του κρατικού μηχανισμού που είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν 100 ζωές μέσα σε διάστημα περίπου δυο ωρών.

Στο ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα η “Καθημερινή” είναι ενδεικτικό της άγνοιας κινδύνου που είχαν οι κρατικές υπηρεσίες καθώς αρκετά λεπτά μετά την έναρξη της πυρκαγιάς και ενώ σταθμός από τα Σπάτα έχει ενημερώσει πως βλέπει καπνό στο Ντράφι,  αρχικά και καθώς προφανώς Άμεση Δράση και Τροχαία δεν είχαν καμία ενημέρωση από την Πυροσβεστική υπήρχε η εντύπωση ότι ο καπνός αυτός δεν προέρχεται από νέο μέτωπο αλλά από τη φωτιά της Κινέτας που μεταφέρεται με τον αέρα!

Στις 17:43 φαίνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. μαθαίνει για τη σοβαρότητα του προβλήματος στην Ανατολική Αττική καθώς ακούγεται αστυνομικός να ενημερώνει το κέντρο επιχειρήσεων ότι: «Στο Νέο Βουτζά εδώ υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα από καπνούς, δεν υπάρχει ορατότητα και δεν υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο να ενημερωθούν να έρθουν προς τα εδώ. (…) Κέντρο απαραιτήτως οι δυνάμεις στο Νέο Βουτζά πολλές και οι δυτικές ειδικά να ανέβουν προς τα εδώ».

Σχεδόν μισή ώρα αργότερα στις 18:18:25 αστυνομικός διαβιβάζει στον ασύρματο: «Εφτασε η φωτιά κάτω στη Μαραθώνος» και ενώ η φωτιά αρχίζει να καίει κάτω από τη λεωφόρο όπου ως τότε κινούνταν ελεύθερα τα αυτοκίνητα καθώς οι οδηγοί και όπως φαίνεται και οι αστυνομικοί δεν είχαν καμία ενημέρωση δίδεται εντολή για εκτροπές και ζητείται από τους αστυνομικούς να μην έρχονται αυτοκίνητα από τη Μαραθώνος.

Και ενώ οι φλόγες ήδη έχουν βάλει την παραλιακή ζώνη σε κλοιό η ώρα φτάνει 18:29 για να δοθεί εντολή να μην πηγαίνουν τα αυτοκίνητα προς την παραλία, εκεί όπου οι φλόγες σκορπούσαν τον θάνατο.

Μια ώρα αργότερα αστυνομικός ενημερώνει ότι έχει αποχωρήσει από το σημείο όπου έχει διαταχθεί να κάνει εκτροπή οχημάτων λέγοντας ότι κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα του ίδιου και των συναδέλφων του από κατοίκους που αρνούνται να συμμορφωθούν θέλοντας να φτάσουν στα σπίτια τους που κινδύνευαν.

Το μέγεθος της καταστροφής που ακολούθησε αρχίζει να αποκαλύπτεται μετά τις δέκα το βράδυ όταν στις 22:14:48 αστυνομικός ενημερώνει ότι στο Κόκκινο Λιμανάκι έχουν καεί γύρω στα 30 αυτοκίνητα και ότι βρίσκονται περίπου 800 άτομα εγκλωβισμένα στην παραλία.

Στις 23:47 υπάρχει σαφής αναφορά σε νεκρό, σε σπίτι στην οδό Πανός στον Νέο Βουτζά, λίγο αργότερα η εικόνα γίνεται ακόμη πιο τραγική καθώς από τον ασύρματο ακούγεται πως πρέπει να σπεύσουν περισσότερα περιπολικά και μηχανές, αποκαλύπτεται πλέον ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί.

Πηγή: Kathimerini

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις