Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Έξωση” στον Β. Μεϊμαράκη από τη Βουλή και πολλές μετακομίσεις

“Έξωση” στον Β. Μεϊμαράκη από τη Βουλή και πολλές μετακομίσεις

O νέος Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του παρέλαβαν σήμερα και τυπικά από τις υπηρεσίες της Βουλής το γραφείο του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αντίθετα, εκτός του ιστορικού κτηρίου της Βουλής, θα είναι πλέον το γραφείο που θα έχει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ως πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

Το γραφείο του κ. Μεϊμαράκη θα μετακομίσει τις επόμενες ημέρες από το ισόγειο του βουλευτηρίου σε γραφείο στο κτήριο της οδού Αμαλίας.

Μια μετακίνηση που έγινε σε συνεννόηση μεταξύ των υπηρεσιών της Βουλής και του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη και σε εφαρμογή του ΚτΒ που προβλέπει ότι η Βουλή παραχωρεί στους πρώην Προέδρους της Βουλής γραφείο σε κτήριο εκτός του ιστορικού κτηρίου.

Στο κτήριο Αμαλίας, στεγάζεται και το γραφείο του πρώην Προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη. Αντίθετα οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, Φίλιππος Πετσάλνικος και Βύρωνας Πολύδωρας έχουν τα γραφεία του σε κτήριο που νοικιάζει η Βουλή στην οδό Σέκερη, ενώ το γραφείο της κυρίας Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι στο κτήριο της Βουλής στην οδό Μητροπόλεως.

Να σημειώσουμε, πάντως ότι είναι πρώτη φορά, που πρώην Πρόεδρος της Βουλής που παραμένει εν ενεργεία βουλευτής του ζητείται να μετακομίσει εκτός του κτηρίου της Βουλής που είναι και το βουλευτήριο!

Το μέχρι σήμερα γραφείο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη που ήταν στο ισόγειο του ιστορικού κτηρίου της Βουλής, δόθηκε για γραφεία του προέδρου και της ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων. Στο γραφείο που μέχρι σήμερα στεγαζόταν ο κ. Βασίλης Λεβέντης θα δοθεί στον διευθυντή και στους συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση.

Επίσης, στον πρώτο όροφο του κτηρίου της Βουλής δόθηκε ένα γραφείο στους δύο Ανεξάρτητους βουλευτές Στάθη Παναγούλη και Νίκου Νικολόπουλου που μέχρι τώρα παρέμεναν «άστεγοι».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε