Πολιτική

Έκτακτη συνάντηση Τσίπρα – Αβραμόπουλου στο Μαξίμου

Συνάντηση με τον επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο έχει εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Επίκεντρο της συνάντησης των δυο ανδρών το προσφυγικό και η απειλή για έξοδο της χώρας από το Σένγκεν.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Επίτροπο Μετανάστευσης ξεκίνησε στις 14:30 και ανακοινώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 14:00 από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Το τετ α τετ Τσίπρα – Αβραμόπουλου έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να στραφεί στη βοήθεια του στρατού και να χρησιμοποιήσει δυο στρατόπεδα στη Σίνδο και το Σχιστό για να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες. Στα στρατόπεδα αυτά, χωρητικότητας 8.000 ατόμων, θα φιλοξενηθούν, θα καταγραφούν και θα διαχωριστούν πρόσφυγες και μετανάστες. Τα κέντρα θα φυλάσσονται από το στρατό και την αστυνομία και όσοι οδηγούνται εκεί, θα παραμένουν για 48 ώρες πριν προωθηθούν στο εσωτερικό της χώρας.

Με τη συνδρομή του στρατού επιταχύνονται οι εργασίες για τα hotspots σε Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο, για τα οποία ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Νίκο Ευαγγελάτο, εκτίμησε πως θα είναι έτοιμα μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σωκράτης Φάμελλος στο 5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε εδώ, όρθιοι, θα έχει αντίπαλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης»
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, στη δευτερολογία του, τόνισε πως στόχος είναι η αναγέννηση του κόμματος για την ανατροπή του καθεστώτος Μητσοτάκη - Οι αιχμές προς τον Σπίρτζη
Σωκράτης Φάμελλος
Βολές προς πάσα κατεύθυνση από Σπίρτζη στο 5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - «Η διαθεσιμότητά μου θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του κόμματος»
Ο πρώην υπουργός αποκάλεσε το συνέδριο ως «συνέδριο συρρίκνωσης» ασκώντας κριτική στην ηγεσία του κόμματος αλλά και στον Στέφανο Κασσελάκη
Χρήστος Σπίρτζης
Μητσοτάκης για την απόφαση του ΣτΕ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Η Ελλάδα σταματά να αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση, τέλος οι ιδεοληψίες»
Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του τόνισε πως από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, τα παιδιά θα σταματήσουν να φεύγουν από την πατρίδα τους για σπουδές
Κυριάκος Μητσοτάκης
3