Πολιτική

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Ανησυχία για οικονομικές επιπτώσεις και μεταναστευτικές ροές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το έκτακτο ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκε πριν τις 8 το απόγευμα της Κυριακής (14/4/24), μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια» ανέφερε μετά το τέλος του ΚΥΣΕΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ και έγινε ανασκόπηση της κατάστασης ασφαλείας»…

Ο κύριος Μαρινάκης τόνισε: «Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση».

Ανησυχία για οικονομικές επιπτώσεις και μεταναστευτικές ροές

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη είναι η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις και για την πιθανότητα νέων μεταναστευτικών ροών ως αποτέλεσμα κλιμάκωσης της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

Η Ελλάδα έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το Τελ Αβίβ. Η εκτίμηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι εφόσον αποκλιμακωθεί η κατάσταση, δεν υπάρχει κίνδυνος για την οικονομία ωστόσο η ελληνική πλευρά είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του, είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα «ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν νέα ανάφλεξη στη γειτονιά μας», τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στη Μέση Ανατολή.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει εκτάκτως «για να αξιολογήσουμε τα δεδομένα της κατάστασης και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο τη στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της νέας έντασης»,

Ο υπουργός εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επέστρεψε εσπευσμένα από τις ΗΠΑ για να συμμετάσχει στο ΚΥΣΕΑ, εν μέσω της σοβαρότατης κρίσης στη Μέση Ανατολή. «Βρισκόμαστε σε μια περιοχή με επαναλαμβανόμενες κρίσεις. Πρέπει να επιστρέψω στην Αθήνα για να συμμετάσχω στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ» δήλωσε νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αυλαία για το συνέδριο της ΝΔ: «Η Ελλάδα του 2030» του Κυριάκου Μητσοτάκη, η απουσία Καραμανλή και η απάντηση στην επιστολή των 10
Ο Κ. Μητσοτάκης, αναμένεται να ασκήσει κριτική στη αντιπολίτευση, στην οποία προσάπτει ότι αποκλειστικός της στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 7
Αιχμές Καραμανλή για τη Δύση και μήνυμα υπέρ της στρατηγικής σχέσης με την Κίνα: «Η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος στην προσπάθεια συνεργασίας με την Ευρώπη»
Το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από την Ξάνθη για τη Θράκη και τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων
Κώστας Καραμανλής 8
Νίκος Χριστοδουλίδης από Βουλή: Η Τουρκία είναι υπόλογη, η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη
Σε συνεδρίαση υψηλού συμβολισμού, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μίλησε για τους δεσμούς Ελλάδας – Κύπρου, το 1974 και το ανοιχτό τραύμα της τουρκικής κατοχής
Νίκος Χριστοδουλίδης