Δευτέρα, 15 Απρ.
22oC Αθήνα

Ελευθερία Χατζηγεωργίου: Ποια είναι η νέα υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης

Ελευθερία Χατζηγεωργίου: Ποια είναι η νέα υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου είναι η νέα υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης. Μετά τον μίνι ανασχηματισμό αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο που για λίγους μήνες κράτησε η Κατερίνα Νοτοπούλου, που… φεύγει για να είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου θεωρείται μια από τις πιο στενές συνεργάτιδες του Αλέξη Τσίπρα, ενώ μέχρι πρότινος ήταν διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Από αυτή τη θέση άλλωστε, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου ήταν ένα από τα πρόσωπα που είχαν συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη του επίσκεψη στο Μάτι, λίγες μέρες μετά την καταστροφική φωτιά της 23ης Ιουλίου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους.

Η νέα υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και ζει στη Νεάπολη. Γεννήθηκε το 1979. Είναι δημοτική σύμβουλος στο δήμο Νεάπολης – Συκεών. Ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης τόσο στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου όσο και στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Το 1999 πήρε το απολυτήριό της από το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο. Είναι απόφοιτη της Γαλλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ. Κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδίκευση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας στο ΕΑΠ.

Από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μάτι – Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου στο κέντρο και πίσω με τη μαύρη μπλούζα – Φωτογραφία Eurokinissi

Συμμετείχε στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης και έχει πάρει μέρος σε διεθνείς κινητοποιήσεις και συνέδρια στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Δραστηριοποιείται σε διάφορες δομές στον τομέα της αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς, τη σίτιση, τη συλλογή τροφίμων και την ενισχυτική διδασκαλία όπως στο Κοινωνικό φροντιστήριο και την Ετεροτοπία.

Έχει διατελέσει Γραμματέας της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της Νεολαίας Συνασπισμού, καθώς και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Οργάνωσης.

Στο 5ο και το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ εξελέγη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος και το 2013 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως ωρομίσθια καθηγήτρια Γαλλικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Έχει διατελέσει Επιστημονικός συνεργάτης Παιδείας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις