Πολιτική

Ελλάς – Γαλλία… συμμαχία – Βαλς, Σαπέν και Ντεζίρ στην Αθήνα

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, αύριο Πέμπτη 2 Ιουνίου και την Παρασκευή 3 Ιουνίου, συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χαρλέμ Ντεζίρ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η επίσκεψη αποτελεί στήριξη για την Ελλάδα λίγο μετά την αξιολόγηση και ευκαιρία για την επαναχάραξη του «οδικού χάρτη» των διμερών σχέσεων.

«Η επίσκεψη, η οποία πραγματοποιείται λίγες μόνον ημέρες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θέσει στη διάθεση της Ελλάδος μία νέα δόση χρηματοδοτικής συνδρομής, θα αποτελέσει ευκαιρία κατάδειξης για άλλη μια φορά της στήριξης που παρέχει η Γαλλία στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις και στη σταθεροποίηση της θέσης της χώρας στην ευρωζώνη» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Οι συζητήσεις θα αποτελέσουν επίσης την «ευκαιρία χάραξης νέων προοπτικών στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδος», ενώ οι δύο πρωθυπουργοί θα υπογράψουν έναν «οδικό χάρτη» με τη λειτουργική απεικόνιση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός αναμένεται να συζητήσει διεξοδικά το μεταναστευτικό και προσφυγικό θέμα, καθώς και τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η Γαλλία, ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την πρόκληση της υποδοχής μεγάλου αριθμού προσφύγων στην επικράτειά της.

Ο κ. Βαλς θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο και θα έχει την ευκαιρία πολλών συζητήσεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Αγρυπνούμε, αλλά δεν ανησυχούμε – Θα απαντήσουμε στις προκλήσεις από θέση ισχύος»
Υποστήριξε ότι η μεγάλη αλλαγή των τελευταίων ετών είναι πως πλέον η Αθήνα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και η Άγκυρα καλείται να αντιδρά στις ελληνικές πρωτοβουλίες
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό: Από 1η Σεπτεμβρίου η μείωση τιμών και στα σχολικά είδη – Δεν συζητάμε τίποτα άλλο με την Τουρκία εκτός από υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ
«Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε τους άξονες της οικονομικής πολιτικής για το 2027 και τον Οδικό Χάρτη της πατρίδας μας προς το 2030» τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
182