Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Εμφύλιος στους ΑΝΕΛ και… φίλια πυρά κατά Καμμένου για το Σκοπιανό

Εμφύλιος στους ΑΝΕΛ και… φίλια πυρά κατά Καμμένου για το Σκοπιανό

Εκνευρισμό στο Μαξίμου και επίθεση από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο προκάλεσε το Plan B που “κατέθεσε” ο Πάνος Καμμένος για το Σκοπιανό κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ. Όλα αυτά την ώρα που στο ίδιο του το κόμμα, τους ΑΝΕΛ, έχει ξεσπάσει ένας εμφύλιος.

Τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος στις ΗΠΑ για το Σκοπιανό και τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια στο Μαξίμου, που μπορεί να μην “σήκωσε” τους τόνους αλλά κυβερνητικές πηγές κάνουν ήδη λόγο για παραβίαση του… «πολιτικού μορατόριουμ» ανάμεσα στον υπουργό Άμυνας και τον πρωθυπουργό. Η ατμόσφαιρα για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ φαίνεται πως είναι βαριά. μόνο που τα πράγματα δεν πάνε καλά και στο κόμμα του.

Όχι εξαιτίας του Πάνου Καμμένου και των όσων είπε στις ΗΠΑ αλλά εξαιτίας μιας δήλωσης που έκανε χθες (10.10.2018) ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θόδωρος Τουσουνίδης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ποια ήταν η δήλωση; Πως οι ΑΝΕΛ είναι ανοιχτοί στο να συζητήσουν το ενδεχόμενο να ψηφίσουν υπέρ μιας πρότασης μομφής από τη Νέα Δημοκρατία κατά της κυβέρνησης υπό τον όρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δεσμευτεί ότι δεν θα παραχωρήσει το όνομα «Μακεδονία» στην ΠΓΔΜ.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος σε παρέμβασή του στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης (11.102.2018), κάλεσε τον Θόδωρο Τουσουνίδη να είναι πιο προσεκτικός.

«Πρόταση μομφής από ανθρώπους της διαπλοκής, της διαφθοράς, της μιντιακής δικτατορίας, των offshore και των οικονομικών παραδείσων, ο Παπαχριστόπουλος δεν συμπλέει», είπε και επιτέθηκε στον εκπρόσωπο Τύπου των ΑΝΕΛ. «Αν ο κ. Τουσουνίδης έκανε λάθος μου είναι αδιάφορο. Τέτοια πρόταση μομφής δεν υπάρχει περίπτωση, δεν περνάει. Καλά θα κάνει ο κ. Τουσουνίδης να είναι πιο προσεκτικός», τόνισε.

Στην ίδια εκπομπή όπου ήταν καλεσμένος, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ επί της ουσίας επέμεινε στα όσα είπε για την πρόταση μομφής. Προκειμένου όμως να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τις αντιδράσεις, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Θόδωρος Τουσουνίδης επανέλαβε ότι «είμαστε ανοικτοί να το συζητήσουμε» εάν η ΝΔ δεσμευτεί ότι δεν θα παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία και υποστήριξε πως είπε ό,τι είπε γιατί ήθελε να… καταγγείλει ως υποκριτή τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Η πρόταση αυτή, είπε, «είναι ένα κατηγορώ και μια καταγγελία σε έναν υποκριτή και διπρόσωπο Κυριάκο Μητσοτάκη που στα όρια της ανηθικότητας καπηλεύεται πατριωτισμό και ιστορία απλώς για να ανατρέψει μια κυβέρνηση». Κάλεσε δε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να δεσμευτεί ότι δεν παραχωρεί τον όρο «Μακεδονία». «Δεν δικαιούνται να ζητούν αλλαγή κυβέρνησης όταν δεν έχουν άλλη πρόταση».

Τα όσα είπε ο Θόδωρος Τουσουνίδης προκάλεσαν την έκρηξη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση, που ήταν επίσης στο πάνελ της εκπομπής, που χαρακτήρισε απαράδεκτους τους χαρακτηρισμούς κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Φίλια πυρά

Κατά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βέττα, τα όσα είπε ο Θόδωρος Τουσουνίδης δεν προκαλούν πρόβλημα στην κυβέρνηση γιατί «δεν πρόκειται να αλλάξει η πρόταση της ΝΔ».

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την πρόταση του υπουργού Άμυνας για το Σκοπιανό έκανε λόγο για τοποθέτηση που δεν είναι σοβαρή.

Αυτή δεν ήταν η μόνη επίθεση που δέχτηκε ο Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Άμυνας δέχτηκε σφοδρότατη κριτική από δυο εφημερίδες που θεωρούνται φίλα προσκείμενες στην κυβέρνηση: την Εφημερίδα των Συντακτών και Το Έθνος.

Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της ΕΦ.ΣΥΝ. με τίτλο «Ο Π. Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα».

Στο ίδιο μήκος και το πρωτοσέλιδο από το Έθνος με τίτλο «Βγάζει καπνούς ο Τσίπρας με τον Καμμένο».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η Αυγή επέλεξε μια πιο ήπια αντιμετώπιση του θέματος, με μοναδικό «χτύπημα» στο πρωτοσέλιδό της τη δήλωση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος επίσης πήρε αποστάσεις από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις