Πολιτική

Εμπλοκή με τις ΗΠΑ εξαιτίας των Σκοπίων – Ματαιώθηκε η επίσκεψη του Α. Τσίπρα στη Σύνοδο

- Η εμπλοκή έρχεται λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα
- Στη Σύνοδο κατά του εξτρεμισμού δεν θα μετάσχει ούτε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς
- Πληροφορίες αναφέρουν πως η Αθήνα έκανε αίτημα να μετέχουν τα Σκόπια με την διεθνή ονομασία FYROM
- Την προηγούμενη ημέρα ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε μία άτυπη συνάντηση με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λίγες ώρες μετά το ολιγόλεπτο τετ α τετ του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον αμερικανό πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται πως δεν αλλάζουν τακτική στο θέμα των Σκοπίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή εμπλοκή.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε προσκληθεί στην Σύνοδο για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και κυρίως των τζιχαντιστών, μία σύνοδο που διοργάνωσε η αμερικανική κυβέρνηση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μεταβεί τελικά στη Σύνοδο, καθώς η Αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να καλέσει και τα Σκόπια όχι με τη διεθνή ονομασία FYROM, αλλά ως Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πριν την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να μην πάει στη Σύνοδο είχε υπάρξει ελληνικό αίτημα να συμμετάσχουν τα Σκόπια με την ονομασία FYROM, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό.

Κατά συνέπεια, ματαιώθηκε η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στη συγκεκριμένη Σύνοδο, στην οποία τελικά δεν θα μετάσχει ούτε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, όπως και κανένα άλλο κυβερνητικό στέλεχος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας είχε με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό μία ολιγόλεπτη άτυπη συνάντηση, όπου εκφράστηκε η άποψη να γίνουν ενέργειες, προκειμένου να λυθεί το θέμα της ονομασίας.

Επίσης σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πάρει μέρος στη Σύνοδο για έναν ακόμα λόγο. Επειδή δεν θα είχε δικαίωμα ή παρέμβασης έτσι αποφάσισε να μην μετάσχει, καθώς δεν θα μπορούσε να εκφράσει τις αντιρρήσεις του για το συγκεκριμένο θέμα.

Συνεργάτες πάντως του πρωθυπουργού ξεκαθαρίζουν πως δεν τίθεται θέμα διπλωματικού επεισοδίου και κάνουν λόγο για μία επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το άδειο δωμάτιο
«Όπως στην Τέμπη, έτσι και παντού, η απαίτηση για απόδοση πραγματικών, ποινικών και πολιτικών ευθυνών είναι μη διαπραγματευτική», το μήνυμα της προέδρου της Ελπίδας για τη Δημοκρατία
Μαρία Καρυστιανού
Στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: «Διέξοδος και ελπίδα για τον προοδευτικό κόσμο»
Η πρώην υπουργός συνδέει την απόφασή της με τη συνέπεια στις ιδέες, τις αξίες και τις αρχές που, όπως επισημαίνει, έχει υπηρετήσει κατά τη διάρκεια της πολιτικής της διαδρομής
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου 11
Μετωπική Γεωργιάδη με Ανδρουλάκη: «Η μικρόψυχη αντιπολίτευση δεν θα σας κάνει πρωθυπουργό» – «Θα τα ακούτε, θέλετε ή όχι»
Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους για το ΕΣΥ, το τουρκολιβυκό μνημόνιο και την απαγόρευση των social media στους ανηλίκους - Οι αιχμές για τον Κασιδιάρη και η αναφορά στη δημοσκόπηση
Ανδρουλάκης και Γεωργιάδης
Άγρια κόντρα Γεωργιάδη και Πολάκη: «Κατσαπλιάς» και «αγράμματος» – «Δεν συγκρίνονται τα πτυχία μας»
Σε υψηλούς τόνους η σύγκρουση στη Βουλή με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υγείας σε ιδιωτική κλινική και τις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για πλασμαφαίρεση
Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης