Πολιτική

Εμβόλια: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 75 με 79 – Πως προχωρά το χρονοδιάγραμμα

Εντός του χρονοδιαγράμματος βαίνει ο εμβολιασμός, όπως δηλώνει η κυβέρνηση, η οποία εκτιμά ότι μετά τον Απρίλιο δεν θα υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας των εμβολίων.

Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 75-79. Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες της ηλικιακής κατηγορίας 60- 64.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Astrazeneca θα γίνουν στις 15 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έχουν σταλεί ήδη χιλιάδες sms σε πολίτες με προτεινόμενες ημερομηνίες.

Οι δύο αυτές ηλικιακές ομάδες 60-64 και 75-79 αναμένεται να καλυφθούν εντός του Μαρτίου και συνολικά να έχουν πραγματοποιηθεί 1.700.000 εμβολιασμοί.

Αυξάνονται τα εμβολιαστικά κέντρα και τα ραντεβού

Βάσει των επίσημων στοιχείων, από 15 Φεβρουαρίου ενεργοποιούνται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τμήματα των δύο μεγάλων εμβολιαστικών σημείων και έτσι αυξάνονται τα διαθέσιμα ραντεβού.

Μέσα στο Φεβρουάριο ενεργοποιούνται  περισσότερα από 750 εμβολιαστικά κέντρα και 100 κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

click4more: Lockdown: Έρχεται παράταση στην Αττική – Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 τις καθημερινές

Παράλληλα , σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, από τον Απρίλιο και τον Μάιο θα δεν θα υπάρχει πλέον πρόβλημα διαθεσιμότητας εμβολίων, καθώς οι εταιρείες θα παραδώσουν και νέες δόσεις, ενώ ως τότε αναμένεται να δοθεί έγκριση και σε άλλα εμβόλια.

Γιατί προηγούνται οι συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και όχι οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού;

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης το κριτήριο είναι ότι τα νοσοκομεία γεμίζουν οι συγκεκριμένες ομάδες, και δυστυχώς πολλοί καταλήγουν.

Εννιά στους 10 θανάτους από Covid καταγράφεται να ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 60 ετών και άνω,  και σχεδόν οκτώ στους 10 ασθενείς απο Covid που εισάγονται σε Μ.Ε.Θ. είναι 60 ετών και άνω, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και είναι κάτω των 60 ετών θα μπουν στο πρόγραμμα από τον Μάιο.

H προτεραιοποίηση γίνεται με επιστημονικά κριτήρια από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με βασικά κριτήρια την ηλικία, σε συνδυασμό με τα υποκείμενα νοσήματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κεραμέως κατά Ανδρουλάκη: Θα μπορούσε να μην έχει καταψηφίσει τη δυνατότητα για 4ημερη εργασία
«Μια οριζόντια μείωση του χρόνου εργασίας απλώς αυξάνει το κόστος εργασίας, το οποίο εν συνεχεία μετακυλίεται στην πραγματική οικονομία και τελικά στον ίδιο τον εργαζόμενο»
Νίκη Κεραμέως 8
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 13,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Τα ποσοστά Τσίπρα και Καρυστιανού
Η ακρίβεια και η οικονομία παραμένουν τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας - Δημοφιλέστερη πολιτική αρχηγός η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Κάλπη 136
Επιτελικό κράτος: Από το gov.gr στη μείωση των τροχαίων και από το panic button στο «Σπίτι μου» και τα προγράμματα 36 δισ ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης
Το κυβερνητικό μοντέλο με κεντρικό συντονισμό, στοχοθεσία και παρακολούθηση έργων – Παραδείγματα από την καθημερινότητα των πολιτών
Μέγαρο Μαξίμου
Θάνος Πλεύρης στη τριμερή με Βουλγαρία και Τουρκία για το μεταναστευτικό: Ενίσχυση της μάχης κατά των διακινητών
Στην Αθήνα οι υπουργοί των τριών χωρών – Θετική αποτίμηση της συνεργασίας, έμφαση στην ασφάλεια των συνόρων, στις επιστροφές και στις πιθανές επιπτώσεις από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Τριμερής συνάντηση υπουργών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας στην Αθήνα για το μεταναστευτικό