Πολιτική

Εμβόλια: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 75 με 79 – Πως προχωρά το χρονοδιάγραμμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εντός του χρονοδιαγράμματος βαίνει ο εμβολιασμός, όπως δηλώνει η κυβέρνηση, η οποία εκτιμά ότι μετά τον Απρίλιο δεν θα υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας των εμβολίων.

Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 75-79. Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες της ηλικιακής κατηγορίας 60- 64.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Astrazeneca θα γίνουν στις 15 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έχουν σταλεί ήδη χιλιάδες sms σε πολίτες με προτεινόμενες ημερομηνίες.

Οι δύο αυτές ηλικιακές ομάδες 60-64 και 75-79 αναμένεται να καλυφθούν εντός του Μαρτίου και συνολικά να έχουν πραγματοποιηθεί 1.700.000 εμβολιασμοί.

Αυξάνονται τα εμβολιαστικά κέντρα και τα ραντεβού

Βάσει των επίσημων στοιχείων, από 15 Φεβρουαρίου ενεργοποιούνται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τμήματα των δύο μεγάλων εμβολιαστικών σημείων και έτσι αυξάνονται τα διαθέσιμα ραντεβού.

Μέσα στο Φεβρουάριο ενεργοποιούνται  περισσότερα από 750 εμβολιαστικά κέντρα και 100 κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

click4more: Lockdown: Έρχεται παράταση στην Αττική – Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 τις καθημερινές

Παράλληλα , σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, από τον Απρίλιο και τον Μάιο θα δεν θα υπάρχει πλέον πρόβλημα διαθεσιμότητας εμβολίων, καθώς οι εταιρείες θα παραδώσουν και νέες δόσεις, ενώ ως τότε αναμένεται να δοθεί έγκριση και σε άλλα εμβόλια.

Γιατί προηγούνται οι συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και όχι οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού;

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης το κριτήριο είναι ότι τα νοσοκομεία γεμίζουν οι συγκεκριμένες ομάδες, και δυστυχώς πολλοί καταλήγουν.

Εννιά στους 10 θανάτους από Covid καταγράφεται να ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 60 ετών και άνω,  και σχεδόν οκτώ στους 10 ασθενείς απο Covid που εισάγονται σε Μ.Ε.Θ. είναι 60 ετών και άνω, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και είναι κάτω των 60 ετών θα μπουν στο πρόγραμμα από τον Μάιο.

H προτεραιοποίηση γίνεται με επιστημονικά κριτήρια από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με βασικά κριτήρια την ηλικία, σε συνδυασμό με τα υποκείμενα νοσήματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 5
Τα μαζεύει ο Φρέντι Μπελέρης μετά τις αντιδράσεις: Ανακαλώ τα όσα είπα για τον Κασιδιάρη, η αποστροφή μου ήταν άστοχη
«Αυτή είναι και η διαχρονική στάση μου: να στέκομαι απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες και να δίνω μάχες ώστε οι συμπολίτες μας να μην παρασύρονται σε επικίνδυνα μονοπάτια»
O Φρεντι Μπελέρης 157
Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επενδύσεις και Κυπριακό στην ατζέντα – Με μηνύματα προς την Τουρκία η ομιλία στον ΟΗΕ
Ο Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή και φιλόξενη χώρα εγκατάστασης των περιφερειακών δραστηριοτήτων διεθνών εταιρειών, με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τα στελέχη τους
Κυριάκος Μητσοτάκης 5
ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ: Ο Μπελέρης εκθειάζει τον Κασιδιάρη και ο Μπεκίρης από το γραφείο Μητσοτάκη συναντήθηκε με συνομιλητή του
Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποδοκιμάσει δημοσίως τον ευρωβουλευτή της Φρέντι Μπελέρη
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης 6
Παύλος Μαρινάκης: «Προφανώς και μας καλύπτουν οι εξηγήσεις Πλεύρη για την υπόθεση Μαζωνάκη» – Δεν ζητάμε άδεια για μείωση ΕΦΚ
Ο Παύλος Μαρινάκης απέρριψε την ερμηνεία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως απαιτείται ευρωπαϊκή άδεια για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα
Παύλος Μαρινάκης