Πολιτική

Εμβόλια: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 75 με 79 – Πως προχωρά το χρονοδιάγραμμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εντός του χρονοδιαγράμματος βαίνει ο εμβολιασμός, όπως δηλώνει η κυβέρνηση, η οποία εκτιμά ότι μετά τον Απρίλιο δεν θα υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας των εμβολίων.

Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 75-79. Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες της ηλικιακής κατηγορίας 60- 64.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Astrazeneca θα γίνουν στις 15 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έχουν σταλεί ήδη χιλιάδες sms σε πολίτες με προτεινόμενες ημερομηνίες.

Οι δύο αυτές ηλικιακές ομάδες 60-64 και 75-79 αναμένεται να καλυφθούν εντός του Μαρτίου και συνολικά να έχουν πραγματοποιηθεί 1.700.000 εμβολιασμοί.

Αυξάνονται τα εμβολιαστικά κέντρα και τα ραντεβού

Βάσει των επίσημων στοιχείων, από 15 Φεβρουαρίου ενεργοποιούνται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τμήματα των δύο μεγάλων εμβολιαστικών σημείων και έτσι αυξάνονται τα διαθέσιμα ραντεβού.

Μέσα στο Φεβρουάριο ενεργοποιούνται  περισσότερα από 750 εμβολιαστικά κέντρα και 100 κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

click4more: Lockdown: Έρχεται παράταση στην Αττική – Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 τις καθημερινές

Παράλληλα , σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, από τον Απρίλιο και τον Μάιο θα δεν θα υπάρχει πλέον πρόβλημα διαθεσιμότητας εμβολίων, καθώς οι εταιρείες θα παραδώσουν και νέες δόσεις, ενώ ως τότε αναμένεται να δοθεί έγκριση και σε άλλα εμβόλια.

Γιατί προηγούνται οι συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και όχι οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού;

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης το κριτήριο είναι ότι τα νοσοκομεία γεμίζουν οι συγκεκριμένες ομάδες, και δυστυχώς πολλοί καταλήγουν.

Εννιά στους 10 θανάτους από Covid καταγράφεται να ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 60 ετών και άνω,  και σχεδόν οκτώ στους 10 ασθενείς απο Covid που εισάγονται σε Μ.Ε.Θ. είναι 60 ετών και άνω, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και είναι κάτω των 60 ετών θα μπουν στο πρόγραμμα από τον Μάιο.

H προτεραιοποίηση γίνεται με επιστημονικά κριτήρια από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με βασικά κριτήρια την ηλικία, σε συνδυασμό με τα υποκείμενα νοσήματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φλωρίδης για Βελόπουλο: Τα οστά που έδειξε ανήκουν σε ζώα και δεν είναι στη δικογραφία των Τεμπών, συνεχίζει την απάτη
Αργά το απόγευμα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης με γραπτή δήλωσή του επιμένει για τις φωτογραφίες με οστά νεκρών από τα Τέμπη, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος
Σφοδρή αντιπαράθεση του Κυριάκου Βελόπουλου και του Γιώργου Φλωρίδη στη Βουλή
Ανανεώθηκε πριν 24 λεπτά
Δημοσκόπηση Alco: Πρωτιά ΝΔ σε Βουλή οκτώ κομμάτων με Κασιδιάρη – «Βραχνάς» ακρίβεια και κόστος θέρμανσης
Περιορισμένη η απήχηση ενός κόμματος Σαμαρά - Πολιτική αλλαγή ζητούν οι πολίτες - Ανησυχία για τους γιατρούς των social με αφορμή τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
(Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 13
Άγρια κόντρα στη Βουλή για τα Τέμπη – Φλωρίδης: Υπήρξε η απάτη αλλά κανένα ξυλόλιο – Βελόπουλος: Σήμερα ξεπεράσατε και τον χειρότερο Φλωρίδη
Ο Γ. Φλωρίδης κατηγόρησε τον Κ. Βελόπουλο ότι «έστησε μια μεγάλη συνομωσία προκειμένου να εκμεταλλευτεί μια εθνική τραγωδία».  
Γιώργος Φλωρίδης, Βουλή
Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ευελιξία για στοχευμένα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ότι τα συμπεράσματα δεν ανταποκρίνονται στον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης που δημιουργούν οι αυξήσεις στις τιμές ενέργειας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες 26
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι σχέσεις Αυστραλίας – Ελλάδας δυναμώνουν, υπάρχει πολύ θετική διάθεση για επενδύσεις στη χώρα μας
Σε συνέντευξή του στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέο Κόσμο», ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να επισκεφθεί σύντομα την Αυστραλία και απηύθυνε πρόσκληση στους Έλληνες της Διασποράς να επενδύσουν στην Ελλάδα
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ