Site icon NewsIT

Ενημέρωση Ραγκούση σε πολιτικούς αρχηγούς για τη Νομική

27.01.2011 | 20:59
Ενημέρωση Ραγκούση σε πολιτικούς αρχηγούς για τη Νομική

Για τις τελευταίες εξελίξεις και την κατάσταση γύρω από τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να εγκαταλείψουν οι μετανάστες το κτίριο της Νομικής Σχολής, ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς ο υπουργός Εσωτερικών.

Γιάννης Ραγκούσης,σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους, κατά τη διάρκεια της διυπουργικής σύσκεψης, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Επιπλέον, υπήρξε επικοινωνία με μεταναστευτικές οργανώσεις, στις οποίες διαμηνύθηκε πως πρόκειται για μεμονωμένο, “εντοπισμένο” περιστατικό, το οποίο η κυβέρνηση επιθυμεί να επιλυθεί ειρηνικά και πως οι κινήσεις δεν αφορούν συνολικά στους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατά την επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη Νομική, είπε σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του κόμματος ότι «δεν είναι ώρα κριτικής και ώρα πολιτικής ομόνοιας απέναντι σε ένα πρόβλημα που πρέπει να ελεγχθεί».

Την ίδια ώρα, νβ μην ασκηθεί βία κατά των μεταναστών που βρίσκονται στη Νομική ζήτησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, μετά την απόφαση της πρυτανείας για άρση του ασύλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ η κυβέρνηση έχει τρόπο και πρέπει να ικανοποιήσει «τα άμεσα δίκαια αιτήματά τους». Η Αλέκα Παπαρήγα, τονίζεται στην ανακοίνωση, «προειδοποίησε ότι αν η κυβέρνηση χρησιμοποιήσει την κρατική καταστολή κατά των θυμάτων μεταναστών, δεν θα έχει μόνο την ευθύνη για αυτή την αποτρόπαια πράξη αλλά και για τις συνολικές παρενέργειες που θα δημιουργήσει».

Για το ίδιο θέμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος του μετέφερε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Νομική.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, διατύπωσε την άποψη ότι ακόμη και τώρα μπορεί να βρεθεί λύση χωρίς άρση του ασύλου και χωρίς χρήση βίας, αρκεί από την πλευρά της κυβέρνησης να γίνουν δεκτά τα τρία αιτήματα που θέτουν οι απεργοί πείνας, προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια σε άλλο κτίριο.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε αυτοσυγκράτηση και σε κάθε περίπτωση να μη χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα η παραμονή των μεταναστών στο χώρο για τη χρήση βίας εναντίον τους, και την κατάργηση του ασύλου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version