Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Έντονες οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και στην Βουλή για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ

Έντονες οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και στην Βουλή για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ

Ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στη συνέντευξη τύπου που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της κοινοβουλευτικής του ομάδας για την αναθεώρηση του Συντάγματος αναφέρθηκε στην αστυνομική επέμβαση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ σχολίασε ότι προφανώς με εντολή Μητσοτάκη έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών και αναρωτήθηκε «μήπως ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει νέο Γρηγορόπουλο;»

Ο κ. Γιάννης Ραγκούσης πάντως έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις των μελών της Επαναστατικής Αυτοάμυνας.

Λίγη ώρα αργότερα στην Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων όπου συνεδριάζει στην Βουλή για το αθλητικό νομοσχέδιο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης αντέδρασε έντονα όταν άκουσε αναφορές από τον πρόεδρο της Επιτροπής Γιώργο Στύλιο να μιλάει περί «γιάφκας» στην ΑΣΟΕΕ. Ο κ. Νίκος Φίλης ζήτησε την ετυμολογία του όρου «γιάφκας» και ζήτησε μέχρι το απόγευμα η αστυνομία να ανακοινώσει τα ευρήματα της εισβολής για να δούμε ποια τελικά ήταν αυτά… που χρειάζονταν να καταργηθεί το άσυλο.

Click4More Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ – Κατάσταση πολιορκίας με τα ΜΑΤ μέσα στο Πανεπιστήμιο – Μάχες σώμα με σώμα και τραυματισμοί [pics, video]

Η πρώην υφυπουργός Παιδείας και βουλευτή του ΣΥΡΖΑ Μερόπη Τζούφη κατήγγειλε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Πατησίων της απαγόρευσαν να προσεγγίσει την ΑΣΟΕΕ παρ όλο που επέδειξε την βουλευτική της ταυτότητας.

Λίγο αργότερα και ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κλέων Γρηγοριάδης κατήγγειλε ότι δύο μέλη του κόμματος έχουν συλληφθεί και προσαχθείς την ΓΑΔΑ, ένας εξ αυτών είναι ο επιστημονικός του συνεργάτης και δήλωσε πως είναι αναγκασμένος να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση καθώς πρέπει να μεταβεί στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας μήπως και μπορέσει να επικρατήσει η δημοκρατική τάξη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις