Πολιτική

Έπαθε (ξανά) Ανδρέα Παπανδρέου ο Αλέξης Τσίπρας – Το κοριτσάκι, η αγκαλιά και το ‘85

Μάιος 1985, Απρίλιος 2019. Σύνταγμα και Καλαμάτα. Ανδρέας Παπανδρέου και Αλέξης Τσίπρας. Οι ομοιότητες (επικοινωνιακά) πολλές. Η μοναδική διαφορά (πάλι επικοινωνιακά) είναι το… τραγούδι.

Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί έχουν προσάψει στον Αλέξη Τσίπρα ότι «αντιγράφει» τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Όταν το βράδυ της Πέμπτης (18.04.2019) στο τέλος της ομιλίας του στην Καλαμάτα ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε στην αγκαλιά του ένα κοριτσάκι που του προσέφερε λουλούδια η σύγκριση ήταν αναπόφευκτοι. Και πολλοί γύρισαν το χρόνο πίσω, στον Μάιο του ’85 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε κάνει το ίδιο με τη μικρή Αννούλα.

tsipras koritsaki kalamata
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τότε ήταν μια πρωτοποριακή κίνηση. Που, για να λέμε και την αλήθεια, ακολούθησαν πολλοί έκτοτε και όχι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο τέλος της ομιλίας του στην Καλαμάτα, αφού ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν εκεί για να τον ακούσουν, καθώς χαιρετούσε τον κόσμο, ο Αλέξης Τσίπρας είδε το μικρό κορίτσι με μια ανθοδέσμη στα χέρια να τρέχει προς το μέρος του. Του έδωσε τα λουλούδια, εκείνος έσκυψε και της έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο, προσπάθησε να μην κάνει να διώξει το άγχος και την αμηχανία της και μετά την πήρε στην αγκαλιά του.

Αυτή τη φωτογραφία, με το μικρό κορίτσι στην αγκαλιά του επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να ανεβάσει στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/BwaI1DXgApm/

Rewind: Μάιος 1985, κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Σύνταγμα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου διεκδικεί δεύτερη θητεία και (όπως γινόταν τότε) η Αθήνα «βουλιάζει» από τον κόσμο. Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ τελειώνει την ομιλία του και η «μικρή Αννούλα» το κοριτσάκι από την προεκλογική αφίσα του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται στη σκηνή.

andreas koritsaki

Ο Ανδρέας Παπανδρέου σκύβει, παίρνει το κορίτσι στην αγκαλιά του, το φιλάει και το πλήθος… παραληρεί! «Αυτό είναι το κοριτσάκι στην αφίσα. Μου έδωσε τα λουλούδια» είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν σηκώσει το μικρό κορίτσι στα χέρια του για να χαιρετίσει κι εκείνο τον κόσμο.

Fast Forward: Καλά οι ομοιότητες, οι διαφορές ποιες είναι θα αναρωτηθεί εύκολα κανείς. Μα το τραγούδι των τίτλων… τέλους των προεκλογικών συγκεντρώσεων. Ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ είχαν για χρόνια καθιερώσει την “Carmina Burana” ενώ εσχάτως ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν καθιερώσει το «Bella Ciao».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 7
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά