Κυριακή, 14 Απρ.
26oC Αθήνα

Επεισόδια στου Ρέντη: Σε δυο άξονες τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας που ανακοινώνονται σήμερα

Επεισόδια στου Ρέντη: Σε δυο άξονες τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας που ανακοινώνονται σήμερα

Μετά από ένα διήμερο έντονων διεργασιών στην κυβέρνηση και επαφών και με την ΟΥΕΦΑ (UEFA), ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοινώνει σήμερα τα μέτρα για την αντιμετώπιση των φαινομένων οπαδικής βίας στα γήπεδα, μετά και τη σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο στο Μαξίμου.

Στη σκιά της εγκληματικής ενέργειας κατά του 31χρονου αστυνομικού, έξω από το κλειστό γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη” στον Ρέντη, την περασμένη Πέμπτη, το Σάββατο συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του πρωθυπουργού με τους αρμόδιους υπουργούς στο Μαξίμου για την οπαδική βία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει τον τόνο: μέτρα τώρα και απόδοση ευθυνών όσο ψηλά και αν βρίσκονται οι υπεύθυνοι. 

Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη

“Θέλω να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό, και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη” διεμήνυσε ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανάρτηση του στο Facebook.

Ποια μέτρα προωθεί η κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παρεμβάσεις που συζητήθηκαν το Σάββατο στην κυβερνητική σύσκεψη θα κινούνται σε δύο άξονες…

Πρώτον σε επιπλέον πρόνοιες για αυτές τις εγκληματικές πράξεις στον Ποινικό Κώδικα που βρίσκεται υπό διαβούλευση και δεύτερον παρεμβάσεις σε σχέση με τις ίδιες τις ΠΑΕ και τους αγώνες όλων των εθνικών πρωταθλημάτων.

Στο τραπέζι βρέθηκαν εισηγήσεις για διακοπή σε όλους τους αγώνες (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, κλπ.) μέχρι να υπάρξουν πρωτοβουλίες και από την πλευρά των διοικήσεων των ομάδων για την πάταξη των φαινομένων οπαδικής βίας.

Επίσης, εισηγήσεις οι αγώνες να διεξάγονται χωρίς φιλάθλους, ακόμη και να «σφραγιστούν» οι σύνδεσμοι των οργανωμένων οπαδών.

Ο λόγος της μετάθεση των ανακοινώσεων για σήμερα ήταν οι αναγκαίες συνεννοήσεις που έπρεπε να υπάρξουν μεταξύ της κυβέρνησης και της UEFA.

Τι αποκλείστηκε…

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, αυτό το οποίο αποκλείστηκε, είναι το αίτημα των αστυνομικών (ΠΟΑΣΥ) να αποσυρθεί η ΕΛ.ΑΣ. από τα γήπεδα.

Το κλίμα είναι βαρύ και η απαίτηση της κοινωνίας καθολική… Να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές!

Είχε προηγηθεί ο άδικος θάνατος του Άλκη Καμπανού και του Μιχάλη Κατσούρη και τώρα ο βαρύτατος τραυματισμός του 31χρονου αστυνομικού στον Ρέντη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις