Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Επιμένει ο Γιούνκερ: Δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Για άλλη μια φορά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εμφανίζεται κατώτερος του θεσμικού του ρόλου. Ο πρόεδρος της Κομισιόν, μέσω συνέντευξής του στο περιοδικό Spigel, λέει πως δεν μπορεί να καταλάβει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Την ώρα που πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα είναι σε διαρκή επαφή ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας για την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Κομισιόν εξαπολύει επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα μέσω του Spiegel.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τον Τσίπρα» είναι ο τίτλος της συνέντευξής του στο γερμανικό περιοδικό (η οποία θα δημοσιευτεί το Σάββατο), με τον Γιούνκερ να δηλώνει πως «η εμπιστοσύνη που του έδειξα δεν είχε πάντα την ίδια ανταπόδοση».

«Έχω επανειλημμένα προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι δεν θα πρέπει να βασίζεται σε μένα, ότι θα μπορέσω να αποτρέψω μια κατάρρευση των συνομιλιών σε κάθε περίπτωση», λέει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει, προφανώς, παρεξηγήσει τις προσπάθειές του για την επίτευξη συμβιβασμού.

Οι Έλληνες φαίνεται να πιστεύουν ότι «υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη που μπορεί στο τέλος να βγάλει λαγό από το καπέλο. Αλλά δεν είναι έτσι», συμπληρώνει ο Γιούνκερ και… “μαλώνει” τον Έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας ότι αντί να διαμαρτύρεται για τις προτάσεις συμβιβασμού των δανειστών, θα έπρεπε να πει στον ελληνικό λαό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του προσέφερε ένα επενδυτικό πρόγραμμα αξίας 35 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Εγώ θα το πουλούσα αυτό ως επιτυχία, αλλά δεν έχω ακούσει τίποτα» είπε.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε