Πολιτική

Επιστολή Τσίπρα στη Βουλή – Ζητά συζήτηση πολιτικών αρχηγών για τη διαφθορά

Με επιστολή του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση ζητά να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη Δικαιοσύνη και τις αποκαλύψεις για τη διαφθορά, ενώ αναμένεται να αναφερθεί στη λίστα Λαγκάρντ και τη λίστα Μπόργιανς.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης ζητάει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του στο πρόεδρο της Βουλής Ν.Βούτση .«Την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης.

Οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από συγκεκριμένα κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη δικαιοδοτική λειτουργία.

Το πραγματικό δυστύχημα όμως είναι ότι οι αιτιάσεις αυτές αναπαράγονται από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από άλλα κόμματα του κοινοβουλίου.

Κεντρικός όμως και δεδηλωμένος στόχος της Κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στη Δικαιοσύνη, εμπιστοσύνη, που τα τελευταία ειδικά χρόνια, έχει διαρραγεί εξαιτίας, μεταξύ άλλων, και εξωθεσμικών και αντισυνταγματικών παρεμβάσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων» αναφέρει ο [πρωθυπουργός στην επιστολή και υπογραμμίζει:

«Η δέσμευση εξάλλου της Κυβέρνησης στο στόχο αυτό αποδεικνύεται από το ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Δικαιοσύνη αναπνέει ελεύθερα και προχωρά στην εις βάθος διερεύνηση υποθέσεων που είχαν μέχρι πρότινος εγκαταλειφθεί «στην τρωκτική κριτική των ποντικών». Ενδεικτικά αναφέρω την πρόοδο στην διερεύνηση των υποθέσεων της λίστας Μπόργιανς και Λαγκάρντ, των άνευ εγγυήσεων τραπεζικών δανείων αλλά και άλλων οικονομικών εγκλημάτων εις βάρος του ελληνικού δημοσίου που ενδεχόμενα αγγίζουν ακόμα και το παλιό πολιτικό σύστημα της χώρας.

Με δεδομένα τα παραπάνω είναι χρέος μας να ανοίξουμε με ουσιαστικό τρόπο τον σχετικό δημόσιο διάλογο εντός του κοινοβουλίου και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο χωρίς υπεκφυγές και τεχνάσματα όπως επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες από την αντιπολίτευση.

Για τον λόγο αυτό σας ζητώ να ορίσετε ημερομηνία για την διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής».

 Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο κ. Τσίπρας αναζητά οδούς διαφυγής. Στη συζήτηση αυτή, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, θα προσέλθει απολογούμενος.

Η συζήτηση είναι ευπρόσδεκτη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και οδεύει ολοταχώς προς το κόμμα Τσίπρα
«Η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και η συγκρότηση της ΕΛΑΣ δημιουργούν διέξοδο και ελπίδα στον προοδευτικό και αριστερό κόσμο», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησής της
Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε εκδήλωση της ΕΛ.ΑΣ 22
Μήνυση κατά Βελόπουλου από τον Σακελλαρίδη και τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς: «Να μπει φραγμός στις ρατσιστικές δηλώσεις»
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατηγορείται για υποκίνηση βίας, με το κόμμα του να απαντά ότι στοχοποιούνται οι πάγιες θέσεις του για το μεταναστευτικό
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Επιστολή Φεύγα προς Μητσοτάκη: Ζητά επιστροφή Σαμαρά και κατάργηση του νόμου για τα ομόφυλα - «Δεν είμαι εκτός γραμμής»
Ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας εισηγείται τρεις κινήσεις για τη διατήρηση της αυτοδυναμίας, ανοίγοντας ευθέως ζητήματα που αγγίζουν λεπτές ισορροπίες εντός της κυβερνητικής παράταξης
Φεύγας και Μητσοτάκης 39