Πολιτική

Επιστολή Βαρουφάκη σε Τσίπρα, Γεννηματά και Κουτσούμπα για τα “κόκκινα” δάνεια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε «ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο» για τα «κόκκινα» δάνεια καλεί ο Γιάνης Βαρουφάκης τον Αλέξη Τσίπρα, τη Φώφη Γεννηματά και τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 έστειλε ήδη επιστολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και τον γγ του ΚΚΕ, όπως είχε προαναγγείλει σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

«Κάθε λύση οφείλει να ξεκινά από σωστή διάγνωση: Η μαζική πώληση των κόκκινων δανείων δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε προστασία πρώτης κατοικίας ή μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αν συνεχιστούν οι πωλήσεις, θα ενταθεί απελπιστικά η κοινωνική και οικονομική κρίση (συμπεριλαμβανομένης και της απαξίωσης των τραπεζών). Συνεπώς, έχουμε υποχρέωση να βρούμε εναλλακτική, ορθολογική λύση που σταματά τις πωλήσεις, εξυγιαίνει τις τράπεζες και, παράλληλα, προστατεύει τους δανειολήπτες που έχουν πέσει θύματα της κρίσης», αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης στην επιστολή του.

Υπενθυμίζει επίσης ότι το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει στον δημόσιο διάλογο συγκεκριμένη πρόταση που, όπως τονίζει «κρίνουμε ότι, επιτυγχάνει τον τερματισμό των πωλήσεων/πλειστηριασμών και ταυτόχρονα εξυγιαίνει τις τράπεζες – με μοναδικούς ζημιωμένους τα ταμεία/funds».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ: Θέλουν να επιστρέψουμε στις μέρες που πετούσαν δανεικά λεφτά των επόμενων γενεών
Οι ανακοινώσεις για τις παρεμβάσεις θα γίνουν όταν ξεκαθαρίσουν τα δημοσιονομικά περιθώρια - Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το δημοσίευμα της WSJ, τη δήλωση Θεοχάρη, την έκρηξη στην Πλάκα και τις επιθέσεις σε στελέχη της ΝΔ
Παύλος Μαρινάκης
Ανδρέας Λοβέρδος: Επίθεση με μπογιές στο πολιτικό γραφείο του στη Δάφνη – «Δεν τους φοβάμαι, δεν με πτοούν»
«Κανέναν δεν πτοούν, κανέναν δεν εκφοβίζουν οι θρασύδειλοι τραμπούκοι. Η Δημοκρατία μας είναι πολύ ισχυρότερη από τις επιθέσεις τους», το μήνυμα της ΝΔ για την επίθεση
Φωτογραφία από Facebook - Ανδρέας Λοβέρδος 31
Αλέξης Τσίπρας: Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο με προτάσεις για χρέη, ενέργεια και ενοίκια
Την πρόταση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης για τη μικρομεσαία επιχείρηση θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του έπειτα από πρόσκληση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 12