Πολιτική

Επιστολή Βαρουφάκη σε Τσίπρα, Γεννηματά και Κουτσούμπα για τα “κόκκινα” δάνεια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε «ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο» για τα «κόκκινα» δάνεια καλεί ο Γιάνης Βαρουφάκης τον Αλέξη Τσίπρα, τη Φώφη Γεννηματά και τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 έστειλε ήδη επιστολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και τον γγ του ΚΚΕ, όπως είχε προαναγγείλει σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

«Κάθε λύση οφείλει να ξεκινά από σωστή διάγνωση: Η μαζική πώληση των κόκκινων δανείων δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε προστασία πρώτης κατοικίας ή μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αν συνεχιστούν οι πωλήσεις, θα ενταθεί απελπιστικά η κοινωνική και οικονομική κρίση (συμπεριλαμβανομένης και της απαξίωσης των τραπεζών). Συνεπώς, έχουμε υποχρέωση να βρούμε εναλλακτική, ορθολογική λύση που σταματά τις πωλήσεις, εξυγιαίνει τις τράπεζες και, παράλληλα, προστατεύει τους δανειολήπτες που έχουν πέσει θύματα της κρίσης», αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης στην επιστολή του.

Υπενθυμίζει επίσης ότι το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει στον δημόσιο διάλογο συγκεκριμένη πρόταση που, όπως τονίζει «κρίνουμε ότι, επιτυγχάνει τον τερματισμό των πωλήσεων/πλειστηριασμών και ταυτόχρονα εξυγιαίνει τις τράπεζες – με μοναδικούς ζημιωμένους τα ταμεία/funds».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Κολλημένο» στα χαμηλά το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις: Ανοίγει η συζήτηση για μεταγραφές με Τζάκρη, Κασιμάτη και Αποστολάκη
Και όλα αυτά, ενώ πυκνώνουν οι συζητήσεις και στο …μεταγραφικό επίπεδο - Την όλη κουβέντα πυροδότησε εκ νέου η παραίτηση της Θοδώρας Τζάκρη από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη
Νίκος Ανδρουλάκης
Κασσελάκης για αποχώρηση Τζάκρη: Ο κόσμος αισθάνεται αποστροφή για τις ποδοσφαιρικές μεταγραφές γυρολόγων – Πάνω από το πτώμα μου συνεργασία με τον Τσίπρα
«Το να γίνουν οι Δημοκράτες συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ ή να μπουν κάτω από τον Αλέξη Τσίπρα που μιλά για πατριωτικούς φόρους και τέτοιες ανοησίες, δεν αποτελεί στρατηγική μας»
Στέφανος Κασσελάκης και Θεοδώρα Τζάκρη 6
Το «αγκάθι» της ακρίβειας προκαλεί «πονοκέφαλο» στο Μαξίμου: Το «ορόσημο του Σεπτεμβρίου και ο «κουμπαράς» της ΔΕΘ
Ο «κουμπαράς», που υπολογίζεται στο ενάμισι και πλέον δισ. ευρώ, σχεδιάζεται να κατευθυνθεί και στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αγρότες - κοινωνικές ομάδες που έχουν απομακρυνθεί από τη ΝΔ
Κυριάκος Μητσοτάκης