Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: “Εγώ είμαι ο στόχος τους”

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: “Εγώ είμαι ο στόχος τους”
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σκληρή απάντηση στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να τον συμπεριλάβει στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου , έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ).

Μιλώντας για καλοστημένη μηχανή προπαγάνδας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε :«αυτή η μηχανή δεν αρκείται στη παραποίηση. Αλλά βάζει στο στόχαστρο, με μεθόδους μαφίας και παρακράτους τον Σύριζα, τα στελέχη του, αλλά στη πραγματικότητα εμένα. Γιατί εγώ είμαι ο στόχος τους. Τους έχω πει πολλές φορές. Θα το ξαναπώ και σήμερα. Αν δεν είναι θρασύδειλοι, εδώ είμαι. Μη κουράζονται και μη φθείρονται, χρησιμοποιώντας το παρακράτος των μαφιόζικων υποκλοπών και τις μεθόδους των υπόδικων εκδοτών και επιχειρηματιών που τους στηρίζουν. Αν πιστεύουν ότι τους ευνοεί ένα ριμέικ του 1989 ας διευρύνουν το κατηγορητήριο να με συμπεριλάβουν. Αν όμως δε το τολμούν, να σταματήσουν αυτόν το κατήφορο τώρα. Μην μετατρέπετε κύριε Μητσοτάκη τη πολιτική ζωή σε βούρκο, μόνο και μόνο για να ξεφύγετε από τις δικές σας ευθύνες για τη καταστροφή της οικονομίας. Μην ανοίγετε το καπάκι του υπονόμου. Γιατί ο πρώτος που θα πέσει μέσα θα είστε εσείς. Εγώ δε πρόκειται να ακολουθήσω».

Αναφερόμενος στο θέμα των ημερών –στις εξελίξεις στην Novartis ο Αλέξης Τσίπρας είπε : «Χθες για παράδειγμα, βγήκε μια είδηση κόλαφος για την υπόθεση της Novartis. Αναγκάστηκε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό η εταιρεία με τη κυβέρνηση των ΗΠΑ ομολογώντας ότι τη περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά διέφθειρε Έλληνες αξιωματούχους για να έχει ευνοϊκές κυβερνητικές αποφάσεις για τις τιμές των φαρμάκων και δέχθηκε να πληρώσει στο Αμερικανικό δημόσιο 310 εκ ευρώ. Και αντί η είδηση να είναι ότι ομολόγησε την ενοχή της και το σκάνδαλο η Novartis, αντί η είδηση να είναι τα 310 εκ.ευρώ για τη διαφθορά και τις μίζες την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά, η είδηση ήταν και μάλιστα πανηγυρικά: Συμβιβάστηκε η Novartis δεν υπάρχει πια σκάνδαλο… Είναι απίστευτο αλλά έτσι είναι : Σκάνδαλο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο το πλανήτη, σκευωρία όμως και όχι σκάνδαλο στην Ελλάδα».

Με έμμεσο τρόπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Νίκου Παππά λέγοντας : «Σε αυτό το σπίτι δε χωρούν οι απόλυτες αλήθειες. Η αυτάρκεια της μιας άποψης. Δε χωρά η μονολιθικότητα. Η ανάλυση του σήμερα με τα εργαλεία του χθες.

Δε χωρά φυσικά η παραίτηση από αρχές και αξίες που αποτελούν τον πυρήνα της αριστερής σκέψης και φυσικά της στάσης ζωής που απορρέει από αυτή. Το ηθικό πλεονέκτημα δεν είναι ένα εισιτήριο διαρκείας .Πρέπει καθημερινά να το επιβεβαιώνουμε.

Δε χωρά η ιδιοτέλεια, οι προσωπικές στρατηγικές και η αλαζονεία. Δε χωρά ούτε ο ελιτισμός. Η άποψη δηλαδή, ότι ο λαός είναι μια παραπλανημένη μάζα που φταίει γιατί κατά καιρούς διαφωνεί μαζί μας.

Χτίζουμε το σπίτι μας με τα υλικά που μας έχει κληρονομήσει η ιστορική διαδρομή της Αριστεράς και της Δημοκρατικής Παράταξης αυτού του τόπου.

Έδωσε ακόμα απάντηση σε όσους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν διαφωνίες για τον τρόπο που θα γίνει η διεύρυνση επισημαίνοντας : «Το βασικό υλικό όμως, είναι να μη φοβηθούμε να αλλάξουμε είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να εξελιχθούμε. Να δοκιμαστούμε στα ερωτήματα που μας βάζει το 2020. Όχι σε αυτά που κρίθηκε ο καθένας 10 ή 20 χρόνια πριν. Να μη φοβηθούμε ένα κόμμα ανοιχτό, με μεγαλύτερη τόλμη και περισσότερη δράση. όχι κόμμα των μηχανισμών. Ούτε καν κόμμα μόνο των μελών του. Αλλά κόμμα ανοιχτό σε κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε όλα τα μέλη της ΚΕΑ το επόμενο διάστημα να βρεθούν δίπλα στους πολίτες να μιλήσουν μαζί τους και να αφουγκραστούν τις αγωνίες τους, καθώς όπως είπε -η ύφεση και η ανεργία θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο κάτι που η κυβέρνηση δεν φαίνεται να το αντιμετωπίζει με την σοβαρότητα που πρέπει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις