Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ερντογάν… ξεσαλώνει, η Ελλάδα του χαλάει το «πάρτυ» – «Θωράκιση» του Έβρου και παρασκήνιο

Λιβύη Τουρκία Reuters Ερντογάν

Εκατοντάδες αστυνομικοί στον Έβρο καθώς ο Ερντογάν ετοιμάζει το νέο κύμα… πίεσης. Μέχρι και το State Department παρενέβη, αλλά εκείνος… τον χαβά του. Οι -από μήνες- πληροφορίες της ΕΥΠ και τα σχέδια της Ελλάδας.

Ο Ερντογάν… πιέζεται. Ο κορονοϊός πήγε πίσω τα σχέδιά του, ωστόσο εμφανίζεται έτοιμος να τα υλοποιήσει έστω και με μια καθυστέρηση μηνών. Το στραπάτσο της Καθαράς Δευτέρας, όταν ο Τούρκος πρόεδρος επιχείρησε να “σπρώξει” χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα, δεν έχει φυσικά ξεχαστεί.

Επιπλέον, με την Τουρκία να “πνίγεται” οικονομικά, κάποιες… δόσεις να πρέπει να πληρωθούν σε λίγους μήνες και τον ίδιο τον Ερντογάν να έχει βγει… στην γύρα για να βρει χρήμα, όλα δείχνουν πως ο ηγέτης της γειτονικής χώρας θα προσπαθήσει εκ νέου να αποπροσανατολίσει με πιέσεις στην Ελλάδα. Από την πλευρά της, ωστόσο, η χώρα μας δεν μένει άπραγη…

“Θωράκιση” στον Έβρο

Εντατικά προετοιμάζεται η χώρα μας για τον νέο γύρο της “πολιορκίας” των συνόρων μας στο Έβρο καθώς ο… σουλτάνος Ερντογάν ανοίγει σιγά – σιγά τα χαρτιά του μέσω των συνεργατών του και προετοιμάζει αυτό τον νέο γύρο αντιπαράθεσης στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Click4more: Παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον Έβρο! Καλεί την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις!

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσσοχοΐδης βρέθηκε την Τετάρτη, 27.05.2020, στον Έβρο για να δει από κοντά τους Αστυνομικούς και τους νέους συνοριοφύλακες που αναλαμβάνουν υπηρεσία στα σύνορα και παράλληλα να ενημερωθεί για τα σημεία που σύντομα θα στηθεί ο νέος φράχτης μήκους 22 χιλιομέτρων που στόχο έχει να ανακόψει τα… σχέδια του Ερντογάν.

Με δηλώσεις του ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε πως δεν συμβαίνει κάτι το έκτακτο, πλην όμως η χώρα θα πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να προασπίσει την ασφάλειά της, πόσο μάλλον τα σύνορά της.

Ερντογάν

Ο Ερντογάν… ξεσαλώνει, η ΕΥΠ παρακολουθεί

Ωστόσο εδώ και εβδομάδες οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Ελληνικού κράτους είχαν προειδοποιήσει τα αρμόδια Υπουργεία, για το νέο γύρο πολιορκίας των Ελληνικών συνόρων που προετοιμάζει ο Ερντογάν, έπειτα από το χαστούκι που έφαγε από την Καθαρή Δευτέρα και έπειτα, όταν προσπάθησε με ορδές δυστυχισμένων προσφύγων και μεταναστών να εισβάλει στην Ελληνική επικράτεια.

Click4more: Φρούριο ο Έβρος! 400 αστυνομικοί μετακινούνται στα σύνορα

Μάλιστα το Newsit.gr από τις 21/04 είχε επισημάνει με ρεπορτάζ του πως αναμένεται έπειτα από την πανδημία νέος γύρος πολιορκίας των Ελληνικών συνόρων, κυρίως στον Έβρο αλλά και στα νησιά του Αιγαίου.

Στο ίδιο ρεπορτάζ γίνονταν αναφορά για τις πληροφορίες που είχε εκείνη την εποχή στα χέρια της η ΕΥΠ, όπου είχε επισημάνει συγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών σε πρόχειρα κατασκευασμένους καταυλισμούς κοντά στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και απέναντι από τα Ελληνικά νησιά.

Η Ελλάδα «οχυρώνεται»

Το γεγονός αυτό έδειχνε μια προετοιμασία για τον… νέο γύρο. Βέβαια η Ελληνική κυβέρνηση παρά την καραντίνα, (σ..σ Μάρτιος – Απρίλιος), πήρε τα μέτρα της έπειτα από τις πληροφορίες που διαβίβασε η ΕΥΠ.

Click4more: Έτοιμος για ανασχηματισμό ο Ερντογάν! “Τρώει” Τσαβούσογλου, βάζει ΥΠΕΞ τον γαμπρό του

Πλέον στο Έβρο η χώρα προετοιμάζεται εντατικά να αντιμετωπίζει το νέο κύμα που είναι έτοιμος να εξαπολύσει ο Σουλτάνος, και μάλιστα μέχρι το τέλος του χρόνου -το πολύ, καθώς υπάρχουν ελπίδες για πολύ νωρίτερα- ο φράχτης θα είναι έτοιμος, στο μήκος των συνόρων που θεωρείται το πιο αδύναμο σημείο.

Παράλληλα τόσο οι Ένοπλες Δυνάμεις όσο και η ΕΛ.ΑΣ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στα σύνορα, προκειμένου να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε πρόκληση και προσπάθεια εισβολής στην Ελλάδα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις