Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Ερντογάν με ΠΑΣΟΚ – Ερντογάν με ΣΥΡΙΖΑ! [pics]

Ερντογάν

Ο Ερντογάν βρίσκεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά ως πρόεδρος της Τουρκίας, όχι όμως για πρώτη φορά… γενικά. Εμφανέστατες οι διαφορές των επισκέψεών του!

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται από σήμερα στη χώρα μας. Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα, μετά από πολλές δεκαετίες. Ο Ερντογάν όμως έχει έρθει ξανά προς… τα μέρη μας. Η πολιτική του διαδρομή, άλλωστε, είναι μακρά και γεμάτη διαφορετικά αξιώματα.

Ως πρωθυπουργός έχει επισκεφθεί ξανά την Ελλάδα και κάπως έτσι η… αγαπημένη αντιθετική φράση “με ΠΑΣΟΚ – με ΣΥΡΙΖΑ” παίρνει σάρκα και οστά!

Ο Ερντογάν, λοιπόν, ήρθε στην Ελλάδα ως πρωθυπουργός της Τουρκίας το 2010. Επί ΠΑΣΟΚ δηλαδή. Και επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου.

Το κλίμα; Φανερά καλύτερο! Για την ακρίβεια καμία σχέση, αφού η σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου του Ερντογάν με τον Αλέξη Τσίπρα μετατράπηκε σε μια… φλογισμένη συζήτηση γεμάτη αντιπαραθέσεις και εκατέρωθεν επιθέσεις!

Οι περισσότερες από την πλευρά του τούρκου Προέδρου, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια του unfair.

Ερντογάν με ΠΑΣΟΚ σε… εικόνες

Ο “σουλτάνος” είχε έρθει με αφορμή την έναρξη του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας. Τον είχε υποδεχτεί ο -τότε- Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και τα χαμόγελα έδιναν κι έπαιρναν!

Ερντογάν Ερντογάν

Μαζί του φυσικά η σύζυγός του, Εμινέ Ερντογάν, η οποία πέρασε πολλές ώρες με την σύζυγο του -τότε- Έλληνα πρωθυπουργού, Άντα Παπανδρέρου. Η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας ήταν φανερά ευδιάθετη! Καμία σχέση δηλαδή με την τωρινή επίσκεψη, κατά την οποία δεν βλέπει την ώρα να πάρει τα… μπογαλάκια της και να φύγει!

Χαμόγελα όμως και με τον Γιώργο Παπανδρέου! Και δώσ’ του χειραψίες και δώσ’ του χαμόγελα και δώσ’ του… χτενίσματα! Κάποια στιγμή ο Τούρκος πρωθυπουργός έβγαλε μια… τσατσάρα για να χτενιστεί!

Δείτε τις εικόνες

Ερντογάν με… ΣΥΡΙΖΑ

Ποια είναι η εικόνα σήμερα; Η μέρα με τη νύχτα! Κόντρα με το… καλημέρα στην συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ακόμη σκληρότερη κόντρα αργότερα με τον Αλέξη Τσίπρα!

Ας αφήσουμε όμως τις εικόνες να “μιλήσουν”. Θα το κάνουν πολύ καλύτερα…

Φωτογραφίες: Eurokinissi/ Reuters

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις