Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Euro 2028 και Μουντιάλ 2030 θα διεκδικήσουν Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία

Euro 2028 και Μουντιάλ 2030 θα διεκδικήσουν Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία
Φωτογραφία Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti

Το είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας, το ανακοίνωσε επίσημα ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία θα διεκδικήσουν τόσο το Euro 2028 όσο και το Μουντιάλ του 2030.
Έχουμε φτιάξει καλή ομάδα, που παίζει δημιουργικό ποδόσφαιρο είπε ο πρωθυπουργός.

Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία θα διεκδικήσουν τη συνδιοργάνωση τόσο του Euro του 2028 αλλά και του Μουντιάλ του 2030, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, λίγο μετά το τέλος της Τετραμερούς Συνόδου Συνεργασίας που φιλοξενήθηκε στο Βελιγράδι, με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, της Ρουμανίας Βιόριτσα Νταντσίλα και του οικοδεσπότη της συνάντησης, προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

“Τουλάχιστον μια από τις δυο διοργανώσεις, πιστεύω, μπορούμε να την αναλάβουμε”, είπε από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Για τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2028 αλλά και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 θα συγκροτηθεί 16μελής επιτροπή. Θα την απαρτίζουν τέσσερις εκπρόσωποι από κάθε χώρα. Θα έχουν την ευθύνη να φτιάξουν τον φάκελο για τη διεκδίκηση της υποψηφιότητας από Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Ο φάκελος πρέπει να κατατεθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 και η τελική επιλογή για τη χώρα ή τις χώρας που θα φιλοξενήσουν το Euro 2028 και το Μουντιάλ του 2030 θα γίνει τον Ιούνιο του 2022.

Φωτογραφία Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti

Μιλώντας για την υποψηφιότητα των τεσσάρων Βαλκανικών χωρών για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, ή του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου του 2028, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για πρωτοβουλία με ιδιαίτερο συμβολισμό. «Στην περιοχή των Βαλκανίων όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Τώρα δίνουμε το συμβολισμό της συνεργασίας. Θέλουμε να κάνουμε τα Βαλκάνια θετικό πρότυπο στην Ευρώπη και στον κόσμο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

“Έχουμε φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα που έμαθε να συνδυάζεται, να δίνει πάσες και να ανοίγει το παιχνίδι, να παίζει δημιουργικό ποδόσφαιρο και μέσα από την πολύ καλή συνεργασία ιδιαίτερα στους τομείς υποδομών και ενέργειας, πολύ σύντομα μπορεί να σκοράρουμε” είπε αστειευόμενος όταν πήρε το λόγο ο Έλληνας πρωθυπουργός. “Παίζουμε δημιουργικό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε. Μία από τις δύο διοργανώσεις μπορούμε να τις κερδίσουμε, και να κάνουμε μια από τις καλύτερες διοργανώσεις που έχουν συμβεί στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου”, εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Φωτογραφία Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti

«Η τετραμερής συνεργασία μας έχει αναδείξει την περιοχή των Βαλκανίων ως μια περιοχή η οποία μπορεί να δώσει στην Ευρώπη και όχι ως μια περιοχή “δεύτερης διαλογής” όπου η Ευρώπη θα την αντιμετωπίζει με συμπάθεια προσπαθώντας να επιβάλει τους δικούς της όρους. Τα Βαλκάνια πρέπει να ξαναγίνουν το επίκεντρο της ειρήνης, της συνεργασίας, της συνανάπτυξης και αυτό δεν μπορεί παρά να περνά μέσα και από τη διεύρυνση της ΕΕ. Η βουλγαρική προεδρία έδωσε την ευκαιρία να ξαναπιάσουμε το νήμα της ατζέντας της Θεσσαλονίκης της ελληνικής προεδρίας το 2003 και δημιούργησε προϋποθέσεις για να μπορούμε να ξαναβάλουμε τα Βαλκάνια στο επίκεντρο» είπε ο πρωθυπουργός.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις