Πολιτική

Εύα Καϊλή – Qatar Gate: Πρωτοχρονιά στις φυλακές με μια τηλεόραση – Ζητούσε να δει την κόρη της

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εξελίξεις αναμένονται γύρω από το Qatar Gate, το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο με χρηματισμό από το Κατάρ και σε αυτό φέρεται να εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση περνάν σε δεύτερη φάση και οι βελγικές Αρχές αναμένεται να ζητήσουν άρση ασυλίας για δυο ευρωβουλευτές. 

Οι Βέλγοι δικαστές, σύμφωνα με την «La Repubblica» φαίνεται ότι έχουν πολύ ισχυρά στοιχεία για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο με χρηματισμό από το Κατάρ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο διώκτης της Εύας Καϊλή, ο Εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ περνά την έρευνα για το Qatar Gate στη «Φάση 2» και πολύ σύντομα, πιθανόν, αίτημα άρσης ασυλίας για τους ευρωβουλευτές Μάρκ Ταραμπελά και Αντρέα Κοτσολίνο.

Η Εύα Καϊλή πάντως υποδέχθηκε το 2023 στο κελί της στις φυλακές Χάρεν, όπου θα παραμείνει κρατούμενη μέχρι την επανεξέταση της γύρω στις 20 Ιανουαρίου. Πληροφορίες του STAR αναφέρουν ότι η πρώην αντιπρόεδρος υποδέχθηκε το 2023 στο κελί της, συντροφιά με μία τηλεόραση και επικοινωνώντας με ελάχιστα άτομα μέσω του τηλεφώνου που έχει στο κελί και το οποίο, φυσικά, παρακολουθείται. Γνωρίζει ότι είναι σε πολύ δύσκολη θέση αντιμετωπίζοντας ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο και ελπίζει στην επόμενη ακρόασή της. 

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι η Εύα Καϊλή είναι απογοητευμένη και στεναχωρημένη, καθώς δεν έχει καταφέρει μέχρι αυτή την ώρα να δει την κόρη της, παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματά της, με τις βελγικές αρχές να επικαλούνται έλλειψη προσωπικού στις φυλακές όπου κρατείται.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ και Star

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: Από την καταγγελία του «καθεστώτος» σε πρόταση διακυβέρνησης – «Το 2015 ήξερα τι ήθελα, αλλά δεν ήξερα πώς να το κάνω»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για θεσμούς, Δικαιοσύνη και ακρίβεια – Το μήνυμα ότι «τώρα ξέρω τι γίνεται και τι δεν γίνεται» και η προσπάθεια να εμφανιστεί η ΕΛ.Α.Σ. ως κυβερνητική εναλλακτική απέναντι στη Ν.Δ.
Ο Αλέξης Τσίπρας 40
ΣΥΡΙΖΑ: Η «τρόικα» της μετάβασης, το τέλος της αναμονής Τσίπρα και η επόμενη μάχη για την ηγεσία
Παππάς και Πολάκης περιγράφουν το ίδιο σχέδιο επανεκκίνησης, αλλά πίσω από τις κοινές γραμμές ανοίγει ήδη η συζήτηση για το ποιος θα οδηγήσει το κόμμα μετά τη συλλογική ηγεσία
Η Ρένα Δούρου, ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς σε παλαιότερη συνάντηση
«Πυρετός» συσκέψεων στη ΝΔ μετά τον Δεκαπενταύγουστο ενόψει ΔΕΘ: Η «Ατζέντα 2030» και το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη αντιμετώπιση του δημογραφικού με παρεμβάσεις για τη στήριξη της οικογένειας και κίνητρα προς τα ζευγάρια για να τεκνοποιήσουν
Κυριάκος Μητσοτάκης