Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Εύα Καϊλή – Qatar Gate: Πρωτοχρονιά στις φυλακές με μια τηλεόραση – Ζητούσε να δει την κόρη της

Εύα Καϊλή – Qatar Gate: Πρωτοχρονιά στις φυλακές με μια τηλεόραση – Ζητούσε να δει την κόρη της

Εξελίξεις αναμένονται γύρω από το Qatar Gate, το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο με χρηματισμό από το Κατάρ και σε αυτό φέρεται να εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση περνάν σε δεύτερη φάση και οι βελγικές Αρχές αναμένεται να ζητήσουν άρση ασυλίας για δυο ευρωβουλευτές. 

Οι Βέλγοι δικαστές, σύμφωνα με την «La Repubblica» φαίνεται ότι έχουν πολύ ισχυρά στοιχεία για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο με χρηματισμό από το Κατάρ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο διώκτης της Εύας Καϊλή, ο Εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ περνά την έρευνα για το Qatar Gate στη «Φάση 2» και πολύ σύντομα, πιθανόν, αίτημα άρσης ασυλίας για τους ευρωβουλευτές Μάρκ Ταραμπελά και Αντρέα Κοτσολίνο.

Η Εύα Καϊλή πάντως υποδέχθηκε το 2023 στο κελί της στις φυλακές Χάρεν, όπου θα παραμείνει κρατούμενη μέχρι την επανεξέταση της γύρω στις 20 Ιανουαρίου. Πληροφορίες του STAR αναφέρουν ότι η πρώην αντιπρόεδρος υποδέχθηκε το 2023 στο κελί της, συντροφιά με μία τηλεόραση και επικοινωνώντας με ελάχιστα άτομα μέσω του τηλεφώνου που έχει στο κελί και το οποίο, φυσικά, παρακολουθείται. Γνωρίζει ότι είναι σε πολύ δύσκολη θέση αντιμετωπίζοντας ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο και ελπίζει στην επόμενη ακρόασή της. 

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι η Εύα Καϊλή είναι απογοητευμένη και στεναχωρημένη, καθώς δεν έχει καταφέρει μέχρι αυτή την ώρα να δει την κόρη της, παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματά της, με τις βελγικές αρχές να επικαλούνται έλλειψη προσωπικού στις φυλακές όπου κρατείται.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ και Star

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις