Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: Αναβολή της απόφασης για προφυλάκιση ή μη για τις 22 Δεκεμβρίου

Εύα Καϊλή: Αναβολή της απόφασης για προφυλάκιση ή μη για τις 22 Δεκεμβρίου

Αναβολή πήρε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή από το δικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες που συνεδρίαζε εδώ και ώρες. 

Η Εύα Καϊλή σύμφωνα με πληροφορίες δεν παρέστη καν στην διαδικασία και οι δικηγόροι της ζήτησαν χρόνο έτσι ώστε να ετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή. Δόθηκε προθεσμία έως τις 22 Δεκεμβρίου. 

Το δικαστικό συμβούλιο άκουσε όλες τις πλευρές και τελικά αποφάσισε να μην εκδώσει σήμερα την απόφασή του για την προφυλάκιση ή μη της καθαιρεθείσας αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου. Η Εύα Καϊλή θα μείνει προφυλακισμένη μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης. 

Όπως εξήγησε στο Live News, ο νομικός που ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες, Νίκος Κορογιαννάκης, δυο λόγοι μπορούν να συντρέχουν για να δοθεί αναβολή. Ο ένας είναι να μην είναι δυνατή η μεταφορά του κατηγορουμένου ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου και ο άλλος να ζήτησαν την αναβολή οι ίδιοι οι δικηγόροι του κατηγορούμενου. 

Τόνισε ακόμα ότι είναι μια πολύπλοκη υπόθεση με πολλές λεπτομέρειες τις οποίες πρέπει να αξιολογήσει η νομική ομάδα και ίσως γι’ αυτό δόθηκε περισσότερος χρόνος. 

Νωρίτερα σήμερα δόθηκαν στην δημοσιότητα από την ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου οι φωτογραφίες με το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις