Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: Κρατείται σε πτέρυγα με 20 γυναίκες που κατηγορούνται για βιασμούς και φόνους, λέει Βέλγος δημοσιογράφος

Εύα Καϊλή: Κρατείται σε πτέρυγα με 20 γυναίκες που κατηγορούνται για βιασμούς και φόνους, λέει Βέλγος δημοσιογράφος

Η Εύα Καϊλή βρίσκεται στις φυλακές του Χάρεν για το σκάνδαλο Qatar Gate με τον δημοσιογράφο Μισέλ Γκεγιέ να μιλάει για τις συνθήκες κράτησής της.

Πρόκειται για υπερσύγχρονες φυλακές οι οποίες εγκαινιάστηκαν τον περασμένο Οκτώβριο και η Εύα Καϊλή θα μείνει εκεί τουλάχιστον ως τις 22 Δεκεμβρίου, ώρα που η εφημερίδα Corriere della Serra λεπτομέρειες από την 10ωρη απολογία του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Οπως ανέφερε στο Star ο Μισέλ Γκεγιέ η Εύα Καϊλή φέρεται να είναι στην ίδια πτέρυγα με περίπου 20 κρατούμενες, οι οποίες, «έχουν σκοτώσει κι έχουν βιάσει, ενώ υπάρχουν και άλλες κρατούμενες που κατηγορούνται για εγκλήματα ”λευκού κολάρου” (white collar crimes)», δηλαδή φοροδιαφυγή, υπεξαιρέσεις και οικονομικές απάτες.

«Έχει κάποιες γυναίκες που έχουν σκοτώσει, έχουν βιάσει κι άλλες που κρατούνται για οικονομικά εγκλήματα. Είναι πιθανόν η Ελληνίδα αντιπρόεδρος να βρίσκεται στη φυλακή δίπλα σε κρατούμενη που έχει σκοτώσει τον σύζυγό της ή τα παιδιά της, αυτά συμβαίνουν στη φυλακή», είπε ο δημοσιογράφος Μισέλ Γκεγιέ.

Πώς είναι οι φυλακές του Χάρεν

Οι φυλακές του Χάρεν θεωρούνται πρότυπες και θυμίζουν χωριό με πολλά κτίρια και μονάδες στις οποίες κρατούνται περίπου 30 άτομα σε κάθε μικρή εγκατάσταση.

Πρόκειται για οικολογικές φυλακές με γήπεδα και κοινούς χώρους. Τα δωμάτια είναι μικρά και διαθέτουν κρεβάτι, γραφείο και τηλεόραση, ενώ υπάρχει και ένα μικρό παράθυρο.

Οι κρατούμενοι είναι διαχωρισμένοι στα «κελιά» ανάλογα με την ηλικία και το προφίλ και όσοι είναι εκεί απασχολούνται στην κουζίνα ή σε άλλες δραστηριότητες.

Οι κρατούμενοι μπορούν να μετακινούνται μεταξύ του δικού τους κτιρίου και των κοινόχρηστων εγκαταστάσεων με ασφαλή και ελεγχόμενο τρόπο.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις