Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: Τι θα γίνει με την κόρη της – Το ενδεχόμενο να την πάρει μαζί της στη φυλακή

Εύα Καϊλή: Τι θα γίνει με την κόρη της – Το ενδεχόμενο να την πάρει μαζί της στη φυλακή

Υπό κράτηση για έναν ακόμη μήνα παραμένει η Εύα Καϊλή, όπως αποφάσισε το βράδυ της Πέμπτης (22.12.2022) το Δικαστικό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, σχετικά με την εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο με χρηματισμό από το Κατάρ. 

«Παρατείνεται η κράτηση της Εύας Καϊλή κατά ένα μήνα. Εάν ασκήσει έφεση εντός 24 ωρών θα παρουσιαστεί ενώπιον του Εφετείου μέσα σε 15 ημέρες», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εισαγγελικές αρχές των Βρυξελλών. Η ευρωβουλευτής είχε ζητήσει την αποφυλάκισή της με βραχιολάκι. Το αίτημα της, ωστόσο, απορρίφθηκε, καθώς οι δικαστές δεν πείστηκαν για τη μη συμμετοχή της σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο με χρηματισμό από το Κατάρ

Η Εύα Καϊλή μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης εντός 24 ωρών, ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος πάντως δήλωσε ότι δεν θα ασκήσει αυτό το δικαίωμά της. «Οι τοποθετήσεις του εισαγγελέα, προδίκαζαν το αποτέλεσμα», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο δικηγόρος της, μιλώντας στο MEGA. 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 44χρονη πολιτικός μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει σε επαφή με την μόλις δύο ετών κορούλα της και ότι μετά την απόφαση των δικαστών για παράταση της προφυλάκισης της, προβληματίζεται ιδιαίτερα για το πότε θα την ξαναδεί. 

Θα ζητήσει να πάρει την κόρη της στην φυλακή;

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά η Εύα Καϊλή θα κάνει στις φυλακές του Χάρεν, οι οποίες δεν είναι σαν τις παραδοσιακές φυλακές. Οι εγκαταστάσεις τους θυμίζουν χωριό, οι κρατούμενοι μοιράζονται στα κτίρια ανάλογα με το προφίλ και την ηλικία τους και υπάρχει η δυνατότητα να «φιλοξενούνται» μητέρες με τα παιδιά τους. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι αν η νεαρή πολιτικός θα ζητήσει να πάρει μαζί της και την κορούλα της. 

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι στις φυλακές του Χάρεν οι κρατούμενες είθισται να έχουν μαζί τα παιδιά τους. Υπάρχουν πέντε ειδικά διαμορφωμένα υπνοδωμάτια μπορούν να φιλοξενήσουν τις μητέρες με τα μωρά τους, ενώ οι υπερσύγχρονες φυλακές διαθέτουν εσωτερικό και εξωτερικό παιχνιδότοπο αλλά και έναν μικρό κήπο. Άρθρο του 2018 μιλούσε για συνολικά 6 παιδιά που ζούσαν και μεγάλωναν μέσα σε βελγικές φυλακές μαζί με τις μητέρες τους. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Φυλακές με 37.000τμ πρασίνου και… ηλιακά πάνελ

Οι φυλακές του Χάρεν ξεφεύγουν από τα πρότυπα των φυλακών που γνωρίζουμε. Αποτελείται από πολλά κτήρια και μονάδες, όπου οι κρατούμενοι μοιράζονται στα κτήρια ανάλογα με το προφίλ και την ηλικία τους και μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στους χώρους. 

Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 1.190 κρατούμενους, οι οποίοι ζουν σε ομάδες ατόμων που λειτουργούν αυτόνομα και ως ενιαία κοινωνική ομάδα. Το «χωριό» των φυλακών του Χάρεν θεωρείται οικολογικά βιώσιμο, καθώς εφαρμόζεται διάφορες μέθοδοι εξοικονόμησης ενέργειας: ηλιακά πάνελ στις οροφές, 37.000τμ πρασίνου, γεωθερμικές αντλίες θερμότητας και παραγωγής. 

Επίσης, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ασχολούνται με την απασχόληση των κρατουμένων, η οποία περιλαμβάνει εργασία, αθλητικές δραστηριότητες, χαλάρωση και εκμάθηση.

Δείτε βίντεο:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις