Πολιτική

Ευρωεκλογές 2014: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 3,2 ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis που έγινε για λογαριασμό του ΑΝΤ1 και προβλήθηκε απόψε.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,2% και η ΝΔ 21%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 6,8%, η Χρυσή Αυγή με 6,7%, η Ελιά με 6,5% και το ΚΚΕ με 3,2%. Στο 2,8% είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στο 2% η ΔΗΜΑΡ και στο 1,3% οι Οικολόγοι Πράσινοι. Άλλο κόμμα απάντησε το 4,7% , λευκό/άκυρο προτίθεται να ψηφίσει το 2,5%, μακριά από τις κάλπες δήλωσε πως θα μείνει το 5,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 12,7%.

Στην παράσταση νίκης, το 3% πιστεύει πως η ΝΔ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά ενώ το 35% με μικρή διαφορά. Στον αντίποδα, το 13% θεωρεί πως πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά, ενώ το 32% με μικρή διαφορά.

Στο δίλημμα πρόωρες εκλογές ή συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης, σύμφωνα με την έρευνα οι έξι στους δέκα τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών. Ειδικότερα, το 58% επιθυμεί τη συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης, ενώ το 38% τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών. Το 4% απάντησε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Εκλογές 2014: Αύριο στις 12.00 – Η αποκαλυπτική δημοσκόπηση της GPO για το Newsit

Η ναυμαχία του Πειραιά: – Μάχη στήθος με στήθος Μιχαλολιάκου – Μώραλη

Ευρωεκλογές 2014: Δημοσκόπηση δίνει 2,5 μονάδες μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ – Διατηρεί τα ποσοστά της η Χρυσή Αυγή!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης κατά Σαμαρά: Όσοι από τον καναπέ αμφισβητούν τον πατριωτισμό της ευθύνης, πνίγονται μόνοι τους στα ήρεμα νερά
Σκληρή επίθεση του πρωθυπουργού στην αντιπολίτευση και μήνυμα εκλογικής συσπείρωσης στη ΝΔ - «Μία και μόνη Κυριακή πρέπει να φέρει την αυτοδυναμία»
Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
110
Πυρά Φλωρίδη κατά Ανδρουλάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: «Όποιος απέχει από την Ιστορία, θα βλέπει τη βελόνα να κουνιέται αλλά προς τα κάτω»
Σφοδρή επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - «Επιχειρεί να ακυρώσει τη διαδικασία» είπε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Γιώργος Φλωρίδης