Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2019 – Μητσοτάκης: Άνοιγμα στον ιδιωτικό τομέα, «πόλεμος» των σποτ και… παραίτηση Τσίπρα

Ευρωεκλογές 2019 – Μητσοτάκης: Άνοιγμα στον ιδιωτικό τομέα, «πόλεμος» των σποτ και… παραίτηση Τσίπρα
Φωτογραφία InTime News

Άνοιγμα στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο όχι μόνο να «χτυπήσει» ένα κρίσιμο εκλογικό σώμα, λιγότερες πλέον από 10 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες κι ενώ τα στοιχεία του 2015 δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε… περίπατο σ’ αυτή την κατηγορία ψηφοφόρων.

Αλλά επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάξης επιθυμεί κατ’ αυτόν τον τρόπο να κλείσει οποιαδήποτε συζήτηση μετά την αναφορά του σε επταήμερη λειτουργία επιχειρήσεων και τη θύελλα αιτιάσεων εκ μέρους της κυβέρνησης για νεοφιλελεύθερες πολιτικές στις εργασιακές σχέσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε συγκεκριμένα για τέσσερις δεσμεύσεις: καλύτερους μισθούς, περισσότερες και καλές θέσεις εργασίας, περιφρούρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και συμμετοχή τους στην επιτυχία της επιχείρησης με φορολογικά και άλλα κίνητρα ως «αντίδωρο» για τους εργοδότες, καθώς και τη λήψη μέτρων προκειμένου να συμφιλιωθεί, όπως είπε, η προσωπική ζωή με την εργασία.

Παράλληλα, επέμεινε ότι βασικός στόχος της ΝΔ είναι να μειώσει τους φόρους και τις εισφορές κι έτσι ν’ αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα, ενώ δεδομένη θεωρείται η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου με την κυβέρνηση έως το καλοκαίρι. Στόχος είναι, επίσης, ένα συνολικό σχέδιο για τη στήριξη της οικογένειας, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία υποδομών και την εξασφάλιση θέσεων για όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Την ίδια στιγμή κι ενώ ο πόλεμος με τον ΣΥΡΙΖΑ φουντώνει, με τους συνταξιούχους να βρίσκονται στο επίκεντρο λόγω της 13ης σύνταξης που θα καταβληθεί τη Δευτέρα και τα επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ν’ ανταγωνίζονται εκατέρωθεν με τηλεοπτικά σποτ στα οποί «πρωταγωνιστούν» οι συνταξιούχοι, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε με εμφατικό τρόπο ότι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωκάλπη, ανεξαρτήτως του εύρους της, θα πρέπει να οδηγήσει τον Αλέξη Τσίπρα σε παραίτηση και τη χώρα σε εκλογές. Τόνισε συγκεκριμένα ότι θέλει μια καθαρή νίκη, αλλ’ απέφυγε να ορίσει τον πήχη, επαναλαμβάνοντας πάντως ότι ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που έθεσε ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης και άρα θα πρέπει ν’ αποχωρήσει σε περίπτωση ήττας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις