Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2019: Περιμένει… υπουργούς και Γεωργούλη ο Τσίπρας

Ευρωεκλογές 2019: Περιμένει… υπουργούς και Γεωργούλη ο Τσίπρας

Στην σκιά των εξελίξεων της υπόθεσης Novartis συνεδρίασε χθες το απόγευμα η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποφασίσει τους 12 υποψηφίους που θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές ενώ ανοικτές παραμένουν ακόμα άλλες 5 θέσεις.

Παρά το κλίμα των ημερών τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος απέφυγαν να συζητήσουν για τις εξελίξεις στο θέμα της Novartis ή για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Οι πληροφορίες λένε ότι αυτό που απασχόλησε και πάλι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι το θέμα της Προοδευτικής Συμμαχίας καθώς πλέον οι περισσότεροι έχουν πειστεί ότι το νέο σχήμα λειτουργεί και αποδίδει αποτελέσματα.

Όπως επεσήμαναν μάλιστα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη οι αντιδράσεις του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ δείχνουν ότι η κίνηση αυτή έχει πετύχει τον στόχο της. Παράλληλα έλεγαν ότι η δημιουργία της Προοδευτικής Συμμαχίας έχει μειώσει σε ένα βαθμό το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή ξεκίνησε την ομιλία του από την συγκέντρωση που έγινε στο Γαλάτσι το προηγούμενο Σάββατο. «Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες στο Γαλάτσι έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα. Ένα μήνυμα συμμετοχής, αποφασιστικότητας, νίκης.

Καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή η ευρεία, Προοδευτική Συμμαχία να πάρει σάρκα και οστά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με κινητοποίηση των οργανωμένων δυνάμεων του κόμματος και της Νεολαίας, των στελεχών και των βουλευτών μας.

Η Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να γίνει ο μεγάλος μαζικός χώρος συνάντησης των μελών μας με όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν τις ίδιες αγωνίες και το ίδιο όραμα για το προοδευτικό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας.

Και, στόχος μας το επόμενο διάστημα, πέραν από τη συγκρότηση της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, είναι η προσπάθεια οργάνωσης επιτροπών στήριξης της Προοδευτικής Συμμαχίας σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς», είπε ο πρωθυπουργός.

Η εκλογική επιτροπή θα έχει περισσότερα από 100 άτομα τα οποία στην συνέχεια θα εκλέξουν ένα μικρό ευέλικτο σχήμα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους αναποφάσιστους και την αποχή.

Οι τελευταίοι πέντε για τις ευρωεκλογές

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο πάντως δεν αποκλείεται να υπάρξει μια εκδήλωση στην οποία θα ανακοινωθούν και οι τελευταίες πέντε υποψηφιότητες. Ζητούμενο για το κυβερνών κόμμα είναι αν στο ευρωψηφοδέλτιο θα συμπεριλαμβάνεται τελικά στέλεχος της κυβέρνησης ή του κόμματος αφού μέχρι τώρα υπάρχει αρνητική διάθεση από τους περισσότερους.

Όπως είναι γνωστό “όχι” έχει πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Παππάς, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νίκος Φίλης και η Τασία Χριστοδουλοπουλου.

Ακόμα αναμένεται και η απάντηση του γνωστού ηθοποιού Αλέξη Γεωργούλη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις