Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019 – ΣΥΡΙΖΑ: Οι αναποφάσιστοι θα κάνουν τις εκλογές… ντέρμπι

Αισιόδοξα εμφανίζονται τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ ότι η συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος θα κορυφωθεί μέχρι την παραμονή των εκλογών. Όπως έλεγαν μάλιστα εάν τελικά καταφέρουν να ξαναφέρουν κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ το 70% των αναποφάσιστων που προέρχονται από την δεξαμενή του κυβερνώντος κόμματος τότε θα μιλάμε για πραγματικό ντέρμπι.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι στην συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο ο φόβος για όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλη την προεκλογική περίοδο.

Το επταήμερο στην εργασία – έστω και δόθηκαν διευκρινήσεις-, το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν δεσμεύτηκε για την 13 σύνταξη καθώς επίσης και η επιφυλακτικότητα που υπήρξε απ’ όλα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στο πακέτο των θετικών μέτρων που έφερε η κυβέρνηση λειτούργησαν ιδιαίτερα ανασταλτικά απέναντι στην κοινωνία.

[read4more]

«Χαρακτήρισαν λαϊκισμό και ανέφικτη τη 13η σύνταξη. Το είπαν αυτοί που άφησαν τη χώρα με ελλείμματα, που δεν έπιασαν ποτέ πλεονάσματα. Το σχέδιό τους δεν είναι μόνο να καταργήσουν επιδόματα αλλά να ξαναρχίσουν απολύσεις, να καταργήσουν πάλι τις συλλογικές  διαπραγματεύσεις και το 8ωρο, να φέρουν 7ήμερη εργασία. Το πρόγραμμά τους είναι χειρότερο από του ΔΝΤ, και τους κατηγορούμε γι’ αυτό» είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες (21.05.2019) στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Επιλέγοντας μια πιο άμεση αναφορά, τόνισε: «Συνταξιούχε που είδες της σύνταξή σου να κόβεται 40% στο διάστημα 2010-2014, ανεξάρτητα από τις πολιτικές προτιμήσεις σου, έχε στο νου σου: την Κυριακή η 13η σύνταξη θα είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και η κατάργηση της σύνταξής στου θα είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ».

Με ανάλογο τρόπο απευθύνεται και σε άλλες κατηγορίες πολιτών, για να καταλήξει: «Τώρα είναι η ώρα των πολλών, τώρα είναι η ώρα της ευθύνης. Δεν αρκούν οι 153 βουλευτές, χρειάζεται η εμπιστοσύνη όλων».

Επαναλαμβάνοντας μάλιστα το δίλημμα της ευρωκάλπης, είπε ότι «είναι με ποιά πολιτική θα συνεχίσει η χώρα. Καιροφυλακτούν τα γεράκια να πουν την επομένη των ευρωεκλογών ότι θα ακυρωθούν τα μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης που εφαρμόσαμε και αυτά που έρχονται. Δεν θα το κάνουν διότι ο λαός θα τα εγκρίνει την Κυριακή», είπε ο πρωθυπουργός.

Ανεβάζοντας μάλιστα και πάλι τους τόνους ανέφερε: «Νόμιζαν ότι έχοντας αγοράσει εφημερίδες και δημοσκόπους, ο λαός θα τους ξαναεμπιστευτεί για να γυρίσουν τη χώρα στο βαθύ σκοτάδι των μνημονίων. Το ποιός θα κυβερνάει αυτή τη χώρα θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός, όχι οι μιντιάρχες.

Τις τελευταίες ημέρες γράφουν σενάρια για το τι θα γίνει και πότε θα πάμε σε εθνικές εκλογές εάν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει με 5 ή 7 ή 10 μονάδες. Δεν ρωτούν τι θα γίνει αν τις κερδίσει με πολλές μονάδες διότι τότε, ναι, θα γίνουν εκλογές αλλά μέσα στη ΝΔ».

Το Μέγαρο Μαξίμου λοιπόν μέχρι την τελευταία ημέρα θα αναδεικνύει τις κόκκινες γραμμές ενώ παράλληλα τα στελέχη του θα υπενθυμίζουν στους Έλληνες ψηφοφόρους ποιοι ευθύνονται για τα δεινά τους.

«Ο λαός δεν ξεχνά ποιοί οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία και ποιοι έδωσαν τη μάχη για να ελπίσει ξανά. Ακόμα και το ΔΝΤ βγαίνει και παραδέχεται ότι ρήμαξε την Ελλάδα την πενταετία 2010-2014 μόνο και μόνο για να σώσουν τις τράπεζες. Και μόνο η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη μιλά για επιτυχία των Σαμαρά-Βενιζέλου. Όπως ο αντιπρόεδρός της που έλεγε ότι οι απολύσεις στα νοσοκομεία ήταν δικές του και δεν ήθελε να του πάρει η τρόικα τη δόξα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά της αντιπολίτευσης για την «εμπλοκή» της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή: Τα δύσπεπτα φασόλια, ο Λουδοβίκος και οι βάσεις των ΗΠΑ
Η συζήτηση στην Ολομέλεια εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση για την κλιμάκωση ΗΠΑ–Ισραήλ με το Ιράν, τον ρόλο των ελληνικών υποδομών και την αμυντική συνδρομή προς την Κύπρο, με το σχέδιο νόμου για την επιστολική ψήφο να περνά σε δεύτερο πλάνο
Βουλή
5
Ρήγμα στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ: Ραγκούσης και Μαντζουράνης υπέρ της αποστολής ελληνικών δυνάμεων στην Κύπρο
Με κοινή δήλωση τα στελέχη της Κουμουνδούρου ζητούν «απροϋπόθετη» στήριξη της Μεγαλονήσου με φρεγάτες και μαχητικά, στον απόηχο των εσωκομματικών ζυμώσεων για τη στάση απέναντι στις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν
Μαντζουράνης και Ραγκούσης
Νίκος Δένδιας για απόφαση Εφετείου για τη Χρυσή Αυγή: «Ιστορικός σταθμός για τη Δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι η δημοκρατική έννομη τάξη διαθέτει τα μέσα να προστατεύεται από εγκληματικές οργανώσεις που δρουν υπό τον μανδύα κόμματος και έκανε αναφορά στις πρωτοβουλίες του από το 2012
Δίκη Χρυσής Αυγής, Εφετείο
Μητσοτάκης κατά Κουτσούμπα για την Κύπρο και αιχμές για «πατριώτες της φακής»: «Μάλλον ήμουν προσβλητικός για τις φακές»
Ο πρωθυπουργός πήρε τον λόγο αμέσως μετά την παρέμβαση του γγ του ΚΚΕ, απορρίπτοντας την κριτική περί «εμπλοκής» και μιλώντας για «αμηχανία» κομμάτων δεξιότερα της ΝΔ στη σκιά των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
Κυριάκος Μητσοτάκης 78
Ο Ανδρουλάκης κατέθεσε αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέδεσε την πρωτοβουλία με την πρόσφατη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση των υποκλοπών, ενώ προειδοποίησε για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και ζήτησε να μη χρησιμοποιηθούν οι ελληνικές βάσεις για πολεμικές επιχειρήσεις
Νίκος Ανδρουλάκης