Πολιτική

Φ. Γεννηματά σε ΠτΔ: Να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών – Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών

Τη δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών μπροστά μας, αν δεν διασφαλίσουμε ότι με ασφάλεια η χώρα έχει ξεφύγει από το Grexit και τις περιπέτειες, ζήτησε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της μετά το πέρας της συνάντησής της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

“Θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να βελτιωθούν δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, που είναι καταστροφικές για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και κυρίως, για την προοπτική παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου” υπογράμμισε η κα Γεννηματά και πρόσθεσε: ” Θα πρέπει να δεσμευθεί ότι θα καταργήσει το bonus των 50 εδρών, όπως έχει δεσμευθεί ούτως ή άλλως στις προγραμματικές του δηλώσεις και βεβαίως, θα πρέπει επιτέλους να κυβερνήσει, να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και έχει βάλει την υπογραφή του και εάν δεν μπορεί, να μας το πει. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις Δημοκρατίες. Οι πρωτοβουλίες είναι στο χέρι του Πρωθυπουργού”.

Αναφερόμενη στη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, δήλωσε ότι ζήτησε την σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και πρόσθεσε ότι “μετά τη διπλή εντολή που δώσαμε στον Πρωθυπουργό, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση και να φτάσει στη συμφωνία, θα πρέπει σήμερα να συμφωνήσουμε, όσοι στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, για τα επόμενα βήματα. Για ένα πλαίσιο με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ενέργειες και χρονοδιάγραμμα. Έχει έρθει η ώρα να συζητήσει ο Πρωθυπουργός με τα κόμματα που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να καθορίσουμε τα όρια της ευθύνης του καθενός” κατέληξε η κα Γεννηματά.

Από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι “το κεκτημένο από την προηγούμενη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, η οποία αποτέλεσε τη βάση της σημερινής πορείας, λειτουργεί ακόμα”.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, “αυτό αποδεικνύεται από τα βήματα που έχουμε κάνει, από την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε. Χωρίς να έχουμε αποφύγει τους κινδύνους τα πράγματα είναι αρκετά καλύτερα” και πρόσθεσε ότι ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί, ιδίως από εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες ακολουθούν την ευρωπαϊκή πορεία, τι σημαίνει οικονομικώς, κοινωνικώς και εθνικώς μια ενδεχόμενη πορεία της Ελλάδας εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτός Ευρωζώνης. “Μια τέτοια πορεία θα ήταν καταστροφική, το τονίζω για πολλοστή φορά”, υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι με βάση την απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών αυτό το ενδεχόμενο έχει αποτραπεί και πρόσθεσε ότι αυτό το κεκτημένο θα το θωρακίσουμε με ό,τι μέσα χρειασθεί στο πλαίσιο του Συντάγματος.

Διαβεβαίωσε, επίσης, την κα Γεννηματά ότι θα μεταβιβάσει όσα του εξέφρασε στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και εξήρε την προσήλωση τόσο της ιδίας όσο και του ΠΑΣΟΚ στη μεγάλη εθνική υπόθεση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας για επέτειο από την Έξοδο του Μεσολογγίου: «Ο σύγχρονος πατριωτισμός που οφείλουμε να οικοδομήσουμε δεν είναι λόγια»
Με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του επισημαίνει πως  «Η Έξοδος του...
Ο Αλέξης Τσίπρας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσίευσε νέο βίντεο μέσα από τη δικαστική αίθουσα: «Αστυνομικοί άσκησαν βία στον Πάνο Ρούτσι»
Στην ανάρτησή της, η ίδια επισημαίνει ότι ως συνήγορος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εντολέα της και να καταγγέλλει παραβιάσεις, κάνοντας λόγο για «συντεταγμένη επιχείρηση» σπίλωσης τόσο των γονέων όσο και των συνηγόρων
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Η Φωτεινή Αραμπατζή ζητά σύσταση προκαταρκτικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω διαπράξει το παραμικρό»
«Ζητώ μάλιστα από τους συναδέλφους μου να ψηφίσουν την σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής έτσι ώστε να αποδειχθεί ότι οι κατηγορίες εναντίον μου είναι παντελώς αστήρικτες και άδικες»
H Φωτεινή Αραμπατζή 74
Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αμφιβάλλω ότι οι περιπτώσεις Τσιάρα και Βαρτζόπουλου θα κριθούν αρνητικά από τη Δικαιοσύνη»
Επισήμανε ότι ο λόγος που απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση ήταν ξεκάθαρα γιατί ο πρωθυπουργός ήθελε να επιδείξει τη δέουσα ευαισθησία απέναντι σε ένα τέτοιο θέμα
Ο Κωστής Χατζηδάκης 7
Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη τη Δευτέρα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Νέα αφετηρία για αντιπαράθεση με το “βαθύ κράτος”» έγραψε στην ανασκόπησή του
«Όσα απασχολούν την επικαιρότητα, τώρα, έχουν, ήδη ξεπεραστεί μετά την απορρόφηση του άρρωστου αυτού οργανισμού από την ΑΑΔΕ. Σήμερα οι αποζημιώσεις καθορίζονται ψηφιακά χωρίς να μεσολαβεί ανθρώπινη παρέμβαση»
Μητσοτάκης στο Μαξίμου 163