Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Financial Times: Τελεσίγραφο στον Τσίπρα – Αυτό ή τίποτα

Πηγή Reuters
Πηγή Reuters

Δεν βλέπω συμφωνία δηλώνει αξιωματούχος της Ευρωζώνης στους Financial Times, που αποκαλύπτουν το τελεσίγραφο των πιστωτών στον Α. Τσίπρα.

FT: Ετοιμάζεται τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση

Η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες ώρες της διαπραγμάτευσης για το πρόγραμμα διάσωσης που σύντομα λήγει, με τους πιστωτές να δίνουν στον Αλέξη Τσίπρα περιθώριο μέχρι τις 11:00 (ώρα Βρυξελλών) να παρουσιάσει ένα σχέδιο οικονομικών μεταρρυθμίσεων πάνω στο οποίο θα μπορούν να δουλέψουν, προκειμένου να εκταμιευτούν τα 7,2 δισ. ευρώ από το πακέτο διάσωσης.

Σύμφωνα με δυο ανώτατους αξιωματούχους της ευρωζώνης, αν ο κ. Τσίπρας δεν καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία –που άτομα που έχουν ενημερωθεί για τις διαπραγματεύσεις λένε τώρα πως είναι πιθανό, μετά τις άκαρπες ολονύκτιες διαπραγματεύσεις- η προσφορά των πιστωτών θα παρουσιαστεί στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης και στην Αθήνα θα δοθεί η επιλογή «ή αυτό ή τίποτα».

«Οι Έλληνες δεν κινήθηκαν καθόλου», σημείωσε ένας ανώτατος αξιωματούχος αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Τσίπρα και των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Το επίπεδο του εκνευρισμού είναι τόσο υψηλό. Δεν βλέπω συμφωνία», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, συμπληρώνοντας ότι η κατάσταση αυτή τη στιγμή φαίνεται πολύ ζοφερή.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι οι 18 υπουργοί οικονομικών είναι σύμφωνοι στην άποψη ότι η Αθήνα φταίει για το αδιέξοδο και ετοιμάζονται να βάλουν μεγάλη πίεση στην ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί τους όρους των δανειστών. Το πρόγραμμα της χώρας λήγει στις 30 Ιουνίου.

Χωρίς συμφωνία των υπουργών Οικονομικών, οι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι το θέμα θα πάει στους Αρχηγούς Κρατών που φτάνουν στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Η συμφωνία πρέπει να κλείσει το αργότερο την Παρασκευή ώστε το ελληνικό κοινοβούλιο να έχει αρκετό χρόνο να νομοθετήσει πριν τα άλλα κοινοβούλια, περιλαμβανομένου του γερμανικού, εγκρίνουν την παράταση του προγράμματος.

Πηγή Euro2day

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε