Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Φώφη Γεννηματά: “Ο Τσίπρας κυβερνά με ακροδεξιά στοιχεία”

Φώφη Γεννηματά
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Σφοδρή επίθεση ενατίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά. Όλα όσα είπε η μεγάλη νικήτρια των εκλογών για την Κεντροαριστερά.

Ως την πρώτη οργανωμένη κοινωνική αντίδραση στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, ως μία πράξη αντίστασης, χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά, νεοεκλεγείσα πρόεδρος του νέου ενιαίου φορέα στην Κεντροαριστερά, τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές.

Κατηγορηματική η Φώφη Γεννηματά για τον ενδεχόμενο διάλογο με Τσίπρα

«Ήμουν αισιόδοξη ότι η πρώτη Κυριακή δεν ήταν συγκυριακή» είπε η κ. Γεννηματά αναφερόμενη στον αριθμό των πολιτών που συμμετείχαν στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στην Κεντροαριστερά.

Η ίδια πρόσθεσε ακόμη: «Υπάρχει υπεράσπιση της παράταξης, η προσδοκία για μία παράταξη νίκης, αλλά και η αντίδραση απέναντι στην κυβέρνηση και στη λογική της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιμένει σε συντηρητικές πολιτικές και στο μέλλον». Η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ FM επανέλαβε ότι ο νέος φορέας έχει χαράξει μία αυτοδύναμη στρατηγική.

Με αφορμή τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, η κ. Φώφη Γεννηματά τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία πρόταση συνεργασίας από τον κ. Τσίπρα. Διάλογος με Τσίπρα δεν έχει γίνει επειδή κυβερνά με ακροδεξιά στοιχεία και υλοποιεί τις πιο συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές». «Ήταν μία τυπική επικοινωνία» συμπλήρωσε.

Σχετικά με τα επόμενα βήματα, μετά την εκλογή της, για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα, η κ. Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι η προοδευτική παράταξη είναι πολλαπλά κερδισμένη. Σημείωσε ότι δεν θα μπορούσε να ανοίξει η διαδικασία αν δεν έθετε και τον εαυτό της σε κρίση. Επιπρόσθετα πως θα πορευτεί με σίγουρα βήματα και όχι με άλματα στο κενό.

Όλα αυτά θα γίνουν «με συνεννόηση όλων» όπως επισήμανε. Κλείνοντας, η Φώφη Γεννηματά τόνισε: «Το βάρος θα πέσει στον νέο ενιαίο φορέα, εκεί θα παίρνονται οι αποφάσεις. Δεν είναι, όμως, στιγμή να μιλήσουμε για κατάργηση κομμάτων, διάλυση κομμάτων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις