Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Φωτιά και τσεκούρι στη δικομματική για τον Ανδρέα – Το οργισμένο τηλεφώνημα Βενιζέλου σε Σαμαρά για τον Βορίδη

Φωτιά και τσεκούρι στη δικομματική για τον Ανδρέα – Το οργισμένο τηλεφώνημα Βενιζέλου σε Σαμαρά για τον Βορίδη

– Χαμός για δεύτερη μέρα στη συγκυβέρνηση για τον Ανδρέα Παπανδρέου
– Αμετανόητος ο Μάκης Βορίδης για όσα είπε για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
– Τηλεφωνική επικοινωνία του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο
– Κωνσταντινόπουλος: Ο Βορίδης ζητούσε να πέσει φωτιά και τσεκούρι στη ΝΔ του Καραμανλή
– Πάγκαλος: Κρίμα, κι έχει δυνατότητες
– Κουκουλόπουλος: Χουντοδεξιοί τότε, νεοφιλελεύθεροι τώρα έχουν αντίπαλο το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα

Η φωτιά που άναψε στη δικομματική κυβέρνηση μετά τα όσα είπε ο Μάκης Βορίδης για τον Ανδρέα Παπανδρέου δε λέει να κοπάσει. Στελέχη και από τις δυο πλευρές ρίχνουν λάδι στη φωτιά, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε ήδη τηλέφωνο τον Αντώνη Σαμαρά!

«Το ΠΑΣΟΚ έχει μεταφέρει αρμοδίως τη δυσφορία του για τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκη Βορίδη» ήταν η άτυπη ενημέρωση της Ιπποκράτους. Σε… απλά ελληνικά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τηλεφώνησε στον Αντών Σαμαρά για να του εκφράσει την οργή του ΠΑΣΟΚ για τα όσα είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κατά του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Ο Μάκης Βορίδης, πάντως, δεν παίρνει πίσω τίποτα απ’ όσα είπε. «Ο σχηματισμός της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι χάσαμε την ιδεολογική μας ταυτότητα», τόνισε σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Χουντοδεξιοί τότε, νεοφιλελεύθεροι τώρα ξέρουν καλά τον αντίπαλό τους: το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα. Το κακό γι’ αυτούς είναι ότι το ξέρουμε κι εμείς», έγραψε στο twitter ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Στην ίδια εκπομπή, ο Άδωνις Γεωργιάδης, θέλησε να υπερασπιστεί τον συνάδελφό του και έκανε λόγο για ομιλία σε κομματικό ακροατήριο. «Είπε πράγματα που ίσως μπορεί κανείς να διαφωνεί με την ένταση, αλλά δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί στα σοβαρά να αμφιβάλει ότι τη δεκαετία του ’80 ξεκίνησε ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Αν και θεώρησε υπερβολικό να φταίει ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ για όλα τα δεινά της χώρας «σίγουρα όμως ο Ανδρέας Παπανδρέου και η πολιτική που ακολούθησε τη δεκαετία του ’80, απεδείχθη απολύτως καταστροφική για τη χώρα. Γι΄ αυτό στη δεύτερη φάση της πρωθυπουργίας του, από το 1993 και μετά, είχε ασκήσει εντελώς διαφορετική πολιτική (…) Για να φύγει και λίγο η υποκρισία από αυτή τη χώρα».

Σφοδρή επίθεση στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ πως είπε όσα είπε για θέλει να αποκτήσει ακροατήριο εντός της ΝΔ, τον χαρακτήρισε υποκριτή και εμφάνισε φυλλάδιο του Ελληνικού Μετώπου στο οποίο ζητούσε να πέσει… φωτιά και τσεκούρι στη ΝΔ και στον Κώστα Καραμανλή.
«Ο κ. Βορίδης στο παρελθόν αγωνιζόταν για σε τάξεις που προσπαθούσαν να καταλύσουν την δημοκρατία», είπε.

Οργισμένη επίθεση στον Μάκη Βορίδη και από τον Θεόδωρο Πάγκαλο, που χαρακτήρισε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας «ψηφοθήρα». Μιλώντας και ο κ. Πάγκαλος στην πρωινή εκπομπή του Mega έκανε λόγο για «συνθηματολογία του κ. Βορίδη», τον κάλεσε «να μας πει ποια είναι η καταστροφή της χώρας» και συνέχισε: «Ο κ. Βορίδης έχει μία πλευρά ψηφοθήρα και φαυλοκράτη παλαιού τύπου και είναι κρίμα γιατί είναι άτομο με πολύ μεγάλες ικανότητες. Δεν έχει καταλάβει ότι ο καιρός έχει περάσει για τέτοιου είδους πολιτικούς. Οι ψηφοθήρες αργά ή γρήγορα αποκαλύπτονται, τους παίρνει χαμπάρι ο κόσμος και τους στέλνει εκεί που πρέπει (…) Ας αφήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου, δεν είναι για το στόμα του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βορίδης: Δεν θα υμνολογήσουμε το ΠΑΣΟΚ επειδή είμαστε στην ίδια κυβέρνηση

Άγριες κόντρες στη δικομματική! – Ξεσηκώθηκε το ΠΑΣΟΚ εναντίον του Βορίδη – Οι αντιδράσεις των στελεχών και οι “ατάκες” που θα μείνουν στην ιστορία

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρέας κατέστρεψε την Ελλάδα του διχασμού κ. Βορίδη!

Άρχισαν τα μαχαιρώματα στη δικομματική – Βορίδης: Καταστροφέας ο Α. Παπανδρέου – Καρχιμάκης: Πρόσεξε τι λες – Καρύδης: Είσαι νοσταλγός της χούντας

Μόνο μια εβδομάδα κράτησε ο… μήνας του μέλιτος ΝΔ – ΠΑΣΟΚ; Βορίδης: Η καταστροφή της Ελλάδας έχει ονοματεπώνυμο: Ανδρέας Παπανδρέου

Δημοσκόπηση: 1,5% το προβάδισμα της ΝΔ, κερδισμένος και ο Βενιζέλος

Οι 96 ώρες πριν τον ανασχηματισμό: οι μυστικές συναντήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου και το… μήνυμα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε