Πολιτική

Φωτιές – Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα τα αλλάξουμε όλα – Η δασική πολιτική στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Απαντήσεις για τις καταστροφικές φωτιές που «πλήγωσαν» βαθιά ανθρώπους και φύση, κλήθηκε να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την Πέμπτη (12.08.2021) ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε λάθη και παραλείψεις, δίνοντας, παράλληλα, το στίγμα της επόμενης ημέρας.

Ανάμεσα σε άλλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και σε ερώτηση του ALPHA και της Ευαγγελίας Τσικρίκα για τη στάση που επέδειξε ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας, απέναντι στις φωτιές.

Ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε από την δημοσιογράφο του ALPHA αν φταίνε τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν την κατάσταση ή αν αποδείχθηκε ανεπαρκές το επιτελικό κράτος.

Click4more: Κυριάκος Μητσοτάκης: Κάναμε λάθη αλλά προστατεύσαμε χιλιάδες ζωές – Οι ευθύνες θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή

Απαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «είναι σημαντικό να δούμε τι πήγε λάθος», ενώ δεσμεύτηκε πως από εδώ και πέρα η αντιμετώπιση παρόμοιων κρίσεων «θα είναι καλύτερη».

Φωτιές – Κυριάκος Μητσοτάκης: Ενισχύουμε την πρόληψη

Σχετικά με το ζήτημα της πρόληψης ο Πρωθυπουργός σχολίασε πως δόθηκαν 51 εκατ. ευρώ και θα δοθούν και περισσότερα. Παράλληλα, προανήγγειλε μεγαλύτερη συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας στον τομέα της πρόληψης και της αξιοποίησης των κονδυλίων.

Σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις για τον ρόλο του επιτελικού κράτους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως δεν είναι στα καθήκοντά του να σβήνει φωτιές, αλλά να επιβλέπει και να διεκδικεί πόρους από το ταμείο ανάκαμψης. Πρόσθεσε ακόμη ότι «αυτό που παραλάβαμε δεν ήταν ούτε επιτελικό, ούτε κράτος…».

Click4more: Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ερώτηση του newsit.gr στην συνέντευξη Τύπου για τις φωτιές

Ερωτηθείς για τις εικόνες της φλεγόμενης Πάρνηθας, μόλις 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και τον αρνητικό αντίκτυπο που είχαν στους πολίτες, απάντησε πως έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό αλλά, δυστυχώς, ούτε αυτό έφτασε.  

Επανέλαβε, ωστόσο, ότι στον άμεσο σχεδιασμό είναι η γρήγορη προσβολή από αέρος των πύρινων μετώπων – όπου αυτά εκδηλώνονται.

Φωτιές – Κυριάκος Μητσοτάκης: Η δασική πολιτική στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Στην ερώτηση της Ευαγγελίας Τσικρίκα για το αν θα πρέπει να αναμένονται κάποιες πρωτοβουλίες για την πολιτική προστασία της χώρας, ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε στελέχωση υπηρεσιών – όπου είναι αναγκαίο – αλλά ίσως η κυριότερη αλλαγή που εξήγγειλε είναι πως όλη η δασική πολιτική περνάει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Τέλος, για τις καταστροφές από τη φωτιά στα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη λύπη του, λέγοντας ότι, «δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε».

Παρακολουθήστε την ερώτηση του ALPHA στον Πρωθυπουργό και τι απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 7
Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) - «Αδιανόητο» να επιχειρήσει η Αγκυρα να εμποδίσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Γιάννης Λοβέρδος 5
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα
Η Τουρκία προκαλεί ξανά: Επαναφέρει τα περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο με αφορμή τα ελληνικά πάρκα ΑΠΕ
Η Αγκυρα υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις της Αθήνας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα για την ίδια - Η αναφορά Κετσελί σε «γεωγραφικούς σχηματισμούς» των οποίων η κυριαρχία, κατά την γείτονα, δεν έχει μεταβιβαστεί στη χώρα μας
Αιγαίο 90