Πολιτική

Φωτίου: Τετραπλασιασμός των σχολικών γευμάτων μέχρι το 2020

Για τετραπλασιασμό των σχολικών γευμάτων έκανε λόγο η Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στα εγκαίνια του νέου χώρου του Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ενηλίκων. Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε ότι σήμερα δίνονται καθημερινά 130.000 γεύματα, και πως υπάρχει η προοπτική μέχρι το 2020 να έχουν γίνει 500.000.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε σύντομο χαιρετισμό της, η κ. Φωτίου εξέφρασε την ικανοποίησή της, λέγοντας: «Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ σε έναν τόσο ωραίο χώρο με μεγάλες δυνατότητες να φιλοξενήσει τα παιδιά μας. Το πρόβλημά μας ως Πολιτεία είναι πως θα καταφέρουμε να εντάξουμε όλα τα άτομα με αναπηρία στην κοινωνία και την εργασία. Αυτή είναι και η αγωνία των γονιών. Τι θα γίνουν τα παιδιά τους, όταν οι ίδιοι μεγαλώσουν».

«Σε αυτό το κεντρικό ερώτημα»- είπε -«έχουμε δύο προτάσεις. Η μία είναι οι στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, δηλαδή ανά τρία, ανά τέσσερα, τα παιδιά να μπορούν να ζουν με μία μικρή βοήθεια και η άλλη είναι η εργασία».

«Όταν ξεκινήσαμε τα σχολικά γεύματα στο Πέραμα, στο τέλος του 2015, ΚΟΙΣΠΕ (Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης) μαγείρευαν για 4.000 παιδιά του Δημοτικού και τους δασκάλους τους. Το 30% των εργαζομένων στις ΚΟΙΣΠΕ είναι παιδιά με νοητική υστέρηση, πρώην φυλακισμένοι, πρώην τοξικοεξαρτημένοι, κλπ. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που παίρνουν. Είναι ότι νιώθουν ισότιμοι πολίτες αυτής της χώρας, με ίσα δικαιώματα στην εργασία, στην κοινωνία» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι, στην αρχή του προγράμματος, έρχονταν κάθε πρωί στο γραφείο μου δύο παιδιά από ΚΟΙΣΠΕ, για να δοκιμάσω το φαγητό, που είχαν μαγειρέψει. Σταματούσα, λοιπόν ό,τι έκανα, για να δοκιμάσω. Και σας εγγυώμαι ότι ήταν το καλύτερο φαγητό που έχω φάει. Γιατί οι ΚΟΙΣΠΕ κάνουν εξαιρετικό φαγητό» σχολίασε η κ. Φωτίου, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρχε τίποτα πιο ενθαρρυντικό για την ίδια, προκειμένου να συνεχίσει τα σχολικά γεύματα, από αυτά τα δύο παιδιά.

“Θα φτάσουν τα 500.000 τα σχολικά γεύματα”

«Σήμερα, έχουμε φτάσει τα 130.000 σχολικά γεύματα σε όλη την Ελλάδα. Και την επόμενη χρονιά, το 2019-2020, θα φτάσουμε τα 500.000 σχολικά γεύματα. Και ελπίζω ότι πολλά παιδιά με νοητική υστέρηση θα μαγειρεύουν εξαιρετικά γεύματα για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων» υπογράμμισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κάλεσμα Πολάκη για την Κεντρική Επιτροπή – «Μην δίνετε σημασία στα μηνύματα, δεν έχει αρμοδιότητα η αναπληρώτρια γραμματέας»
Ο βουλευτής Χανίων επιμένει ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά στο Wyndham, κατηγορεί κύκλους ότι επιδιώκουν τη διάλυση του κόμματος και ανοίγει νέο μέτωπο με την Αναστασία Σαπουνά για τη νομιμότητα της διαδικασίας
Παύλος Πολάκης
Μήνυμα διακυβέρνησης από τον Τσίπρα – Η ΕΛΑΣ, η Παιδεία και τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο  
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο κόμμα του ως δύναμη «κυβερνώσας Αριστεράς», προανήγγειλε αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και τη στάση της απέναντι στις ΗΠΑ
Αλέξης Τσίπρας
14
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
Η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά δηλώνει ότι δεν υπάρχει επίσημη σύγκληση και εισηγείται ΚΕ στις 18 Ιουλίου, ενώ Πολάκης και Παππάς επιμένουν ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
8
Η Μαρία Καραγιάννη η γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές: «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν - Είχαν πλήρη επίγνωση»
«Τους έβλεπαν τους ανθρώπους και τους άκουγαν να ουρλιάζουν. «Σε παρακαλούμε μην το ρίξεις», τους φώναζαν» - «Για μια εβδομάδα το σώμα μας ξέρναγε στάχτη και αποκαΐδια»
Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές – «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν»
22
Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικά», στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιχειρούν να επιβάλουν τον φόβο μέσω της βίας
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με την Πολιτική Γραμματεία που ζήτησαν Πολάκης και Παππάς – Κανονικά το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή μετά την παρέμβαση Κουβέλη
Πηγές που πρόσκεινται στην αναπληρώτρια γραμματέα, που εκτελεί χρέη επικεφαλής του κόμματος μετά την παραίτηση Φάμελλου, επιμένουν ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
9