Πολιτική

ΦΠΑ στα νησιά: “Πέρασε” σαν σίφουνας με 259 “ναι”

Με 259 ψήφους υπέρ ψηφίσθηκε η τροπολογία για την αναστολή στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη με τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ομόφωνα από όλα τα κόμματα ψηφίσθηκε και η συμπληρωματική υπουργική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για το αφορολόγητο και ακατάσχετο του επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας σημαδεύτηκε από την αντιπαράθεση κυβέρνησης και κόμματα της αντιπολίτευσης στην καταιγίδα των υπουργικών και βουλευτικών τροπολογιών που κατατέθηκαν για ψήφιση.

Από τις 19 υπουργικές τροπολογίες ψηφίσθηκαν τελικά οι «18» ενώ από τις «27» βουλευτικές τροπολογίες που είχαν κατατεθεί τέθηκαν σε ψηφοφορία και τελικά ψηφίσθηκαν οι «20». Συνολικά ψηφίσθηκαν 38 υπουργικές και βουλευτικές τροπολογίες.

Από τις υπουργικές τροπολογίες η μόνη που δεν τέθηκε σε ψηφοφορία και δεν ψηφίσθηκε ήταν αυτή του υπουργείου Τουρισμού για την δυνατότητα απευθείας αναθέσεις του για την διαφημιστική προβολή του ΕΟΤ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο αγροτοσυνδικαλιστής Σωκράτης Αλειφτήρας
Το μέλος της Γραμματείας της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων, κάνει λόγο για «μια συνειδητή απόφαση που έχει να κάνει με την ανάγκη μου να παραμείνω πιστός στα πιστεύω μου και τις αξίες μου»
Ο Σωκράτης Αλειφτήρας 7
Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Αγρυπνούμε, αλλά δεν ανησυχούμε – Θα απαντήσουμε στις προκλήσεις από θέση ισχύος»
Υποστήριξε ότι η μεγάλη αλλαγή των τελευταίων ετών είναι πως πλέον η Αθήνα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και η Άγκυρα καλείται να αντιδρά στις ελληνικές πρωτοβουλίες
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό: Από 1η Σεπτεμβρίου η μείωση τιμών και στα σχολικά είδη – Δεν συζητάμε τίποτα άλλο με την Τουρκία εκτός από υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ
«Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε τους άξονες της οικονομικής πολιτικής για το 2027 και τον Οδικό Χάρτη της πατρίδας μας προς το 2030» τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
188